Nyheter

Granne ändrade sig efter klagomål – planterar häck i stället

Nyheter Till miljö- och byggnämnden inkom ett klagomål gällande uppförd spaljé vid fastigheten i Skillingaryd.

Arkivfoto

Spaljén som byggts upp är en betydande olägenhet, enligt grannen. Åtgärden är dessutom bygglovspliktig, med tanke på spaljéns höjd. Spjälverket består av tryckimpregnerade stolpar med armeringsjärn emellan. Man ser igenom och det bedöms inte påverka grannen på ett sådant sätt att betydande olägenheter uppstår finns angivet i tjänsteskrivelsen. Miljö- och byggnämnden fick därför spaljén på sitt bord vid senaste sammanträdet.

– Det var tanken att en klätterväxt skulle pryda armeringsjärnen. Men stolparna och själva nätet är för högt. Vi föreslår att man sänker ner själva spaljén. Nu har fastighetsägaren framfört att man ska riva spaljén och plantera en häck istället. Häcken är inte bygglovspliktig vilket spaljén är. Fastighetsägaren har till sista maj på sig att ordna detta. Om det inte är gjort efter detta väntar en straffavgift på ej sökt bygglov för spaljén, berättar Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Granne ändrade sig efter klagomål – planterar häck i stället

Tack för att det finns fler som ser. Jag har också hört av mig till kommunen men inget har hänt. Därav lyfte jag det här då jag personligen tycker att det är en risk att olyckan snart är framme…

Och jag tycker att ett bygglov och prata med sina grannar inte är för mycket begärt. 🙂

Det finns trädgrenar/buskar som hänger ut över trottoarerna och är man inte vaksam så kan man få sig en snärt över ansiktet. Och risken ökar markant när det är mörkt ute.

JK jag tycker nog att det är minst lika viktigt att folk håller sig till dom föreskrifter som finns. Och otroligt viktigt att våra gatukorsningar hålls efter. Men vem vet du kanske är en av dom som skiter fullständigt i regler och förhållningssätt. Hoppas inte det blir du som drabbas om olyckan är framme i en gatukorsning för att sikten är skymd

Anna H: Nej jag jag följer regler men jag vidhåller att de bör ha viktigare saker att syssla med. Om du ser en sådan gatukorsning så kan du väl ringa kommunen och påpeka detta så kan de ju skriva till den berörde. Jag vet inte var du bor men i kvarteret där jag bor har jag inte sett en enda häck som skymmer i korsning.

Miljö och byggnadsnämnden borde åka runt i kommunen och kolla lite. Finns många husägare som inte följer förhållningsregler både var det gäller byggnader i trädgårdar och höjder på planteringar i gatukorsningar.

De bör ju ha viktigare frågor att syssla med än att bevaka skitsaker hos villaägarna. Dessutom så finns det i vissa kvarter självutnämnda ”kvarterspoliser” som sköter de frågorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *