Nyheter

Grannsamverkan i Hok

Nyheter Polisen informerade om grannsamverkan inbjudna av Intresseföreningen i Hok.

Göran Magnusson och Therese Jonsson

Det gäller att vara om sig och kring sig för att skydda sig mot brott. Ett effektivt sätt att förebygga till exempel inbrott är att ha grannsamverkan i sitt kvarter eller på sin gata. Grannsamverkan finns på ett antal områden i Hok, men det var ett tag sedan det informerades på allvar om vad det innebär. På många av grannsamverkansgatorna har det bytts fastighetsägare och kontaktpersoner har flyttat.

Därför ansåg intresseföreningen att det var hög tid att blåsa livsluft i arbetet igen.

Det var ett tiotal intresserade som mött upp men det saknades representation från de yngre och nyinflyttade.

– Se till att hjälpas åt var budskapet från kommunpolisen Göran Magnusson som menar att brott förebyggs bäst genom att vi skottar snö, klipper gräs, tar in posten med mera för att göra det svårare att hitta tomma hus.

Flertalet av de närvarande är redan med i existerande grannsamverkan men informationsutbytet har blivit sämre med tiden. – Det är viktigt att kontaktlistorna är aktuella, säger Therese Jonsson från polisen som tillägger att de försöker att informera då och då men det finns säkert mer att göra även från det hållet. Uppmaningen är att kontaktpersonerna gör en informationsinsats på sina respektive områden och samlar in kontaktuppgifter som mobilnummer och e-postadresser för att snabbt kunna nå ut när något händer eller för att sprida allmän information som kommer från polisen.

Erfarenheten från polisens sida är att grannsamverkan ger resultat genom lägre andel brott där den finns. En bonuseffekt kan ju dessutom vara att grannsämjan ökar och därmed trivseln.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *