Nyheter

Gratis el i dag – nästan

Nyheter Elpriset i elområde 3 och 4, som Vaggeryds kommun tillhör, ligger i dag på 0 öre per kWh. Men skatter tillför några ören.

Dygnspriset på el är i dag lördag, den 30 september, 0,00 kronor i elområde 3 och 4 på den nordiska elbörsen Nordpool. Det är det tredje lägsta dygnspriset sedan 2019.

Hushåll och företag i Vaggeryds kommun med timdebiterade avtal betalar som mest 0,02 kronor per kilowattimme mellan klockan nio och tio då timpriset är som högst.

Elen är som billigast mellan klockan 14 och 15. Då är priset rentav negativt: −2 öre per kilowattimme.

Minuspriser på el är ovanliga, men har börjat förekomma allt oftare de senaste åren. Minuspriset påverkar framför allt elkunder med timavtal. Konsumenter betalar även energiskatt och moms på elpriset. Det innebär att den billigaste minustimmen inte kommer att ge några pengar tillbaka i praktiken.

Källa: Newsworthy

Taggar

1 reaktion på Gratis el i dag – nästan

Detta är ju ett skämt. Vem tycker det är bra att vi inte från dag till annan vet vilket pris vi betalar för den el vi konsumerar.
Det är ju som ett såligt lotteri.
Ha ha idag sken inte solen eller blåste inte vinden. Så då kostar det 5 kr per kilowattimme.
En fullständigt sjuk marknad.
Där tillgång och efterfrågan styr sägs det. Så vem kan styra sin efterfrågan när det är 10 grader kallt och ingen vind. Om de då måste exportera elen till till exempel Tyskland för de bundit upp sig med avtal till dem. Så får vi betala samma pris som de.
Så först förstörs vår natur, sedan får vi betala extra för elen vi köper.
Just nu är elen billig för alla tecken står i konsumenternas rätta linjer. Men nästa dag eller vecka är den svindyr för då förlorade konsumenterna lotteriet.
Fullständigt sjukt.
Lasse Olsson
Ekesås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *