Nyheter

Grävmaskin rakt in i buss – änglavakt för passagerarna

Nyheter – Jag var bakom bussen och det var inte trevligt att se en grävmaskinsskopa gå rätt in i sidan på länsbussen, berättar ett vittne för tidningen om en olycka på Storgatan i Skillingaryd vid 15-tiden.

Olyckan inträffade på Storgatan där en grävmaskin kördes in i en buss.

– Jag körde nära bussen vid kyrkogården vid korsningen Storgatan. Det var inte snyggt över huvud taget. Bara ren tur att ingen blev skadad. Grävmaskinen drog in i sidan på bussen och skickade den nästan två meter över på mötande sida.
– Kör man på det sättet med en så tung maskin så är man direkt en olämplig förare.
– Grävmaskinen hade hög hastighet rätt in i sidan på bussen. Hade skopan varit lite högre cirka tio centimeter, då hade den gått rätt in i rutorna och inget hade stoppat utan skopan hade rensat inne i bussen.
Det var mer eller mindre änglavakt att inget allvarligt inträffade.

– Vi har inte fått in någon anmälan om denna händelse, säger Angelica Forsberg som är presstalesperson vid region öst.

– Väldigt konstigt att man inte tar in polis vid en sån allvarlig händelse, kommenterar ögonvittnet.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Grävmaskin rakt in i buss – änglavakt för passagerarna

För er som inte vet behöver bara polis tillkallas när det är personskador. Vid misstänkt brott som rattyfylleri eller drogfylleri också.

Det kanske inte gick i 50 för bussen heller för den delen, det kan även varit halt på platsen, dessutom går inte grävaren i så hög hastighet
Sedan är ju vissa busschaufförer nonchalanta av sig ute i trafiken. De kör som idioter och är inte rädda om dem som åker med bussen för den delen.

Att bussen höll sig inom hastighetsgränser ser jag som en utopi! Numer är det störst kör först, det får bära eller brista. Undrar i mitt stilla sinne när något händer utanför Götafors skola! Är en ny typ av chaufförer som inte alltid förstår att det är en buss de framför. Vad skulle polisen gjort när skadan väl har skett? Polisen kan öka bevakningen på busschaufförer i preventivt syfte.

Storgatan är huvudled. Då har andra väjningsplikt. Då kan det inte vara så svårt att lista ut att det inte var bussens fel om grävmaskinen kom från en sidogata.

Nu får vi vara glada att ingen blev skadad. Att ta dit polisen tillför ju inget. Olyckor händer, speciellt när det är halt. Maskinisten har nog fått sin tankeställare. Så nu kan alla självutnämnda experter eller poliser göra något kreativt istället för att skriva här.

Det har väl varit bra för kommunen med sina konstiga rondeller och vägkorsningar som i Vaggeryd Storgatan-Götaforsvägen mot Svenarum, Tofteryd måste varit hjärnsläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *