Nyheter

”Grönt är inte alltid skönt”

Nyheter I en insändare hävdar Madeleine Staaf att svenska folket har blivit grundlurade och vädjar till beslutsfattare att ifrågasätta vindkraftsverkens nytta.

Grön och ren energi, klimatsmart, hållbart, förnybar, klimatnytta, bra miljöval – ord som vi möter varje dag via reklam på tv och radio.

Notera gärna under en dag hur många gånger ni hör eller ser dessa ord och i vilket sammanhang? Det är inte många företag i dag som inte använder dessa ord i sin marknadsföring.

Men vad betyder de egentligen?

En dålig produkt kan enbart säljas med mycket reklam. Vindkraftsturbiner är ett utmärkt exempel på detta!

Med reklamparoller framtagna av välbetalda marknadsbyrårer och ren propaganda i debattartiklar, där den utländska miljardindustrin via konsulter och intresseföreningar som ”Svensk Vindenergi”, ”Vindkraftscentrum” och ”Nätverket för VKV klimatnytta” är avsändare, så får de vindkraftsverksturbiner att framstå som något som inte stämmer med verkligheten.

Svenska folket har blivit grundlurade!

Om man ifrågasätter hur vindkraftsverk uppfyller de som sägs i reklamen, blir en vanlig medborgare snabbt anklagad för att vara aktivist, klimatförnekare, kärnkraftskramare, ”sektledare” et cetera.

Nej, vindkraftsverksindustrin och dess språkrör skall svara med fakta hur dessa industriella turbiner uppfyller reklamen och hur de bidrar till att rädda klimatet. All fakta måste upp på bordet så att svenska folket och beslutsfattare ska kunna fatta sunda och genuina beslut för Sverige.

De folkvalda politikerna har ett stort ansvar att ta reda på fakta om vindkraftsindustrins mörka baksidor, i stället för att hänvisa till ord som ”klimat” och ”förnybart”. Media skall granska & ifrågasätta den utländska vindkraftsverksindustrin och inte fungera som språkrör för deras ohållbara reklam.

För finns det någon svensk som inte vill värna om vår miljö och framtid, annat än möjligtvis de som tjänar marknadsandelar och stora vinster på en dålig produkt?

Mvh,

Madeleine Staaf

Dela


11 reaktioner på ”Grönt är inte alltid skönt”

Resonemanget hade kanske hållet bättre om Tyskland inte hade haft vindkraft i Tyskland. Nu har de dock en ganska så stor produktion av vindkraft själva. Känns som att det mycket mer är att jag vill använda el och fossila bränslen som jag alltid gjort utan att ha något av det på min fina bakgård, det är mycket bättre när allt produceras någon annan stans.

Anders Andersson. Det där är tomt snack. I Bayern, som åtminstone bolaget hos oss kommer ifrån, där är respektavståndet till boende 10 gånger verkens höjd. När samma bolag kommer till Sverige ojar de sig över 4 gånger verkens höjd. Kom igen den gången Tyskland packat sitt land fullt med verk på 4 gånger verkens höjd – då men först då kan det hela diskuteras.

Ordet klimatflykting får en ny innebörd när familjer får lämna sina hem på grund av buller och förstörd boendemiljö. De som tänker att lite buller få de tåla, åk och ställ dig i en vindkraftsundustrimark och återkom sedan. Ta med dig ett par stolar och lite kaffe och bullar och njut av miljön.

Helt rätt, finns absolut noll klimatnytta med dessa industrier, tvärtom är de som jag ser det vårt största miljöhot vi har i Sverige i dag.

Jag håller helt med.
Vems miljö är det vi värnar?
Äe det de boende i Mörkhultet och Lilla Lund vi värnar om?
De kommer att få 3 vindkraftverk utanför sitt köksfönster som genererar ett oljud på långt över 40 decibel.
Verken ägs av tyska riskkapitalister som tar hand om vinsten.
Bolaget som bygger ljuger och använder alla olika metoder för de boende och kommunen och för dem bakom ljuset.
De pratat om förnyelsebar energi och grön energi. Men det enda som intresserar dem är pengar…
Det har inte ett skit med miljö att göra.
Alla är välkomna ut i skogen runt Ekesås – Mörkhultet när de är färdigbyggda och se hur mycket det miljösnacket är värt.
Om inte vi lyckas stoppa dem…
Lasse Olsson
Ekesås

Håller helt med,för att regeringen ska få mer skatt kör MP med till exempel vindkraft, elbilar och elcyklar men vad tillför de i miljön som är bra har de fått forskarna att forska om det är bra för miljön med miljöfarliga batterier?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *