Nyheter

Gymnastikföreningen anordnar träningskonvent

Nyheter På lördag är det dags för Skillingaryds Gymnastikförenings stora träningskonvent i Skillingaryds Arena. Flera gästinstruktörer kommer för att träna och föreläsa. ”Vi vill bjuda på rörelseglädje och gemenskap, sprida hur kul det är att träna tillsammans genom hela livet”

– Innan coronan hade vi konvent minst en gång om året. Sist vi hade var i januari 2019 och vi brukar bjuda in en gästinstruktör så att det blir lite nytt för våra medlemmar. Nu tyckte vi att det var dags igen och den här gången har vi faktiskt bjudit in tre gästinstruktörer, det är jätteroligt, berättar Lena Widesdotter som är kassör i föreningen.

– Det kommer att bli en heldag och tanken är att antingen kommer man hela dagen, det vore ju jättekul om våra medlemmar kommer och hänger där hela dagen. Eller så kan man komma och gå som man vill. Vi kommer att ha fikaförsäljning där pengarna kommer att gå till vår barnverksamhet. Den brinner vi väldigt mycket för. Det man får ta med sig själv är lunch och egen matta. Man kan också bara komma dit och titta och ta en fika och se hur roligt det är när folk rör sig, fortsätter Lena Widesdotter.

Instruktörerna som kommer under lördagen är:

Emelie Lidström som hela livet hållt på med dans. Hon är utbildad instruktör och kör dans, aerobic, afropowerdans, step och styrketräningspass i olika verksamheter. Emelie driver eget företag utöver sitt fasta heltidsjobb som träningsansvarig på Hooks Herrgård. Emelie kommer att hålla i dansaerobics och styrkepass på konventet.

Maria Grandelius Lindor från Vetlanda är utbildad yogainstruktör. Hälsa och friskvård har alltid varit viktigt i hennes liv och hon har en egen yogastudio där hon håller klasser och föreläsningar. Hon kommer instruera i Soma Move och yoga under lördagen.

Carolin Helt från Jönköping som är personlig tränare, idrottsmassör, löpcoach, kostrådgivare och föreläsare. Hon kommer att föreläsa om: ”Piggare, friskare, starkare och till och med lite smartare – enklare än vad du tror”. Carloline kommer också att leda ett crossfit pass.

Skillingaryds Gymnastikförening har ungefär 380 medlemmar med en väldigt stor barnverksamhet och föreningen har träningspass veckans alla dagar. Lokalen i sporthallen som föreningen hyr sedan ett par år har gjort det möjligt att anordna fler träningspass. 

– Det kommer att bli öppet hus och vi bjuder alla våra medlemmar på eventet men alla är välkomna. De som inte är medlemmar får betala en liten peng. Tycker man att det är mastigt att vara med på alla pass kan man välja och vara med på något enstaka. Det vore roligt om fler fick upp ögonen för Skillingaryds Gymnastikförening, vi har något för alla. Allt handlar om rörelseglädje och vi hoppas att så många som möjligt vill komma, avslutar Lena.

Gympabild från Skillingaryds Arena.  [1/4]

Emelie Lidström.  [2/4]

Maria Grandelius Lindor.  [3/4]

Carolin Helt  [4/4]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *