Nyheter

Hagaforsloppet för välgörenhet

Nyheter Sista helgen i september anordnas ett motionslopp i Hagafors av Hagafors-Svenarums Samhällsförening. Startavgifterna kommer att skänkas till välgörande ändamål som bestäms av vinnarna själva.

Bild från en del av bansträckningen. Vackert!

Hagaforsloppet 2022 genomförs sista helgen i september med distanserna 5 kilometer och 1 kilometer. Vi har ställt frågor till Mattias Brandt som är ordförande i föreningen.

Varför arrangerar ni Hagaforsloppet?
Jag älskar själv löpning och att vara ute i naturen i alla väder. Jag har också märkt att det är många fler än jag som verkar tycka lika eftersom jag möter många andra som och springer när jag är ute på en löprunda. Det är roligt att samla invånarna i byn, närområdet och kort- och långväga gäster runt en aktivitet som alla kan delta i. Vi hoppas på en folkfest i det lilla formatet! Det finns ett sug efter en sådan här aktivitet. En av de anmälda deltagarna uttryckte det som: ”Det är precis det här jag ville skulle hända, jag visste bara inte om det!”.

Vad kan man förvänta sig som deltagare i Hagaforsloppet?
En positiv upplevelse från anmälan till målgång med vacker och varierad bansträckning genom både Hagafors samhälle och de vackra omgivningarna. Man får medalj och goodiebag vid målgång. Det blir folkfest före, under och efter loppet. Möjlighet att köpa god fika före eller efter målgång. Motion, frisk luft och att bidra till ett välgörande ändamål.

Varför ska man vara med i Hagaforsloppet?
För motionen, för samvaron, för fikat, för att få chansen att se vackra Hagafors i lagom tempo, för att bidra till något större.

Hur fungerar det med välgörenheten?
Alla startavgifter går helt oavkortat till välgörande ändamål. Vilket ändamål det blir bestäms av vinnarna i dam- respektive herrklassen på 5 kilometer. Det måste dock vara ett så kallat 90-konto för att vi ska vara trygga med att pengarna hanteras på ett bra sätt. Kvitto på genomförd insättning kommer att publiceras på samhällsföreningens hemsida efter loppet. Inköp och omkostnader för loppet belastar alltså inte summan som ska till välgörenhet.

Vad kan vara bra att tänka på?
Anmäl gärna så tidigt som möjligt. Det underlättar planering och inköp. Dessutom, när man väl har anmält sig brukar det vara en bra morot för att fokusera mer på träningen! 

Mattias Brandt är ordförande i Hagafors-Svenarums Samhällsförening och han vill att så många som möjligt kommer och är med i loppet.

Mattias beskriver loppen så här:
Femkilometersloppet startar i centrum av Hagafors och inleds med en härligt svepande utförslöpa på asfalt där du bland annat passerar Hagafors egen version av Bullerbyn. Snart nog lämnar du asfalten och springer över en vacker äng, passerar en liten bro innan du svänger höger mot Ådala. Kanske gnäggar en häst dig till mötes när du sveper förbi alla vackra hästhagar innan du fortsätter in i skogen. Till vänster om dig ligger Bosarydssjön, men du kan ännu inte se det vackra badparadiset. Nu kämpar du på mot vätskekontrollen vid 2,5 kilometer, ska bli gott att få något som ger ny energi för att ta sig an andra halvan av loppet. Efter välförtjänt dryck får du så syn på vattenspegeln, och med en vacker gård på höger hand rundar du den bortre änden av sjön och nu är du på väg hem. Nu gäller det att hänga i. Vägen är rak och böljar bara lätt upp och ner. Det dröjer inte länge innan dina fötter dunkar mot asfalt igen när du springer in på Harkerydsvägen. Kanske kommer gatans invånare ut för att heja fram dig, kanske är de själva med och springer – vem vet. När du når fram till huvudvägen igen svänger du vänster för att sedan omedelbart gena höger, den kortaste vägen mot målet vid Kvarnen. Du spurtar såklart, vem skulle kunna stoppa dig och varför. Målet är i sikte. Du har gjort det. Du har genomfört Hagaforsloppet. Grattis!

Enkilometersloppet startar i centrum av Hagafors och bjuder på många vackra vyer från Hagafors samhälle innan målgång sker vid Kvarnen. Loppet vänder sig till juniorer och alla andra som vill ha en lite enklare utmaning. Loppet genomförs huvudsakligen på lokalgator med ytterst begränsad trafik. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *