Nyheter

Hagshults kyrkliga vårauktion

Nyheter Hagshult är en liten by med stor potential! I lördags var det festligt värre, vi hade både en korvfestival, en kyrklig auktion och en jubilar.

Korvfestivalen drog många hungriga besökare och de drog efter det, till församlingshemmet där fika och auktion väntade. Prästen Ingemar Person inledde med en andakt och kantor Ing-Marie Åkerhag spelade till psalmerna.

Det var ett åttiotalet besökare som nu spänt väntade på att få ropa in ett fint alster och som ni ser på bilderna fanns det överfulla bord med skänkta, många egentillverkade, varor. Det fanns också ett antal lotterier som till exempel blommor, kakor, bröd och godis. Som auktionsropare var vår trotjänare Bengt Johansson, som dagen till ära också fyllde år. Vid datorn fanns Oscar Johansson med mamma Jenny som sekretare, syster Ella höll med stark arm upp alla alster. Bengt svängde klubban och med van hand styrde upp hela försäljningen, så alla var nöjda med buden.

Två unika ting hade tillkommit i år. Med järnrester från den nerbrända klockstapeln hade smeden Anders Jonsson i Linnås bearbetat en spik och format den till en öppnare och med delar från ett gångjärn, en klädhängare med krokar.

Det högsta buden blev en fårkudde sydd av Lilli-Ann Bertilsson, (1800kr), smideskrokar av Anders Jonsson (1100kr) och en broderad kudde (1000kr)

Eva Myrén Lund avtackade alla som så generöst skänkt och köpt alster och de som organiserat det hela.

Oscar och Jenny berättade att det på årets kyrkliga auktion i Hagshult inbringades 76 175 kronor. Ännu ett år har Hagshults kyrkliga auktion gjort det möjligt, att skänka medel till de olika hjälporganisationer som världen över ser till, att människor som är i nöd får hjälp.

Gud välsigne er! Ni har visat att ” ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa någon”

Text: Margareta Svensson
Foto: Merete Sörensen

  [1/12]

  [2/12]

  [3/12]

  [4/12]

  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *