Nyheter

Håkan och Anita vann hos fotoklubben

Nyheter I går, söndag den 29 februari 2023, hade Skillingaryds Fotoklubb årsmöte. 

Vid mötet presenterades resultatet av tävlingen ”Årets bild” i färg respektive svartvitt. Tolv bilder i varje klass  tävlade om titeln Årets bild. Tävlingen hade föregåtts av fyra deltävlingar i varje klass där de tre främsta bilderna i varje omgång kvalificerat sig till tävlingen Årets bild.

Jury för tävlingen har varit Bankeryds Fotoklubb. 

Färg 1. Årets bild 2022 (101B) Foto: Håkan Ringius  [1/6]

Färg 2. Placering 2 (036B) Foto: Egert Fransson  [2/6]

Färg 3. Placering 3 (091A) Foto: Carina Carlin  [3/6]

Svartvitt 1. Årets bild 2022 (063A) Foto: Anita Blomgren  [4/6]

Svartvitt 2. Placering 2 (036A) Foto: Egert Fransson  [5/6]

Svartvitt 3. Placering 3 (036A2) Foto: Egert Fransson  [6/6]

Klass Färg.

  1. 101B
    Denna bild fastnade tidigt i vårt medvetande med sitt mjuka fina kvällsljus.  Den långa exponerings-tiden ger fotografen möjlighet att ge vattnet precis rätt struktur. Bryggan leder betraktarens blick.  Att horisontren hamnar mitt i bilden kan ibland vara problematiskt men här skapar det harmoni med enhetlig färg i bildens över respektive nedra del. GRATTIS TILL EN FIN VINNARBILD!
  2. 036B
    Påpassligt och skickligt av fotografen att fånga en bild på tranorna i flykt. Den lugna och harmoniska bakgrunden får motivet att verkligen framträda. Skillnaden mellan full skärpa och oskärpa skapar djup och gör bilden mera spännande.
  3. 091A
    En klassisk komposition med för mellan och bakgrund. Vi vandrar mot bänken för att njuta i det tidiga morgonljuset. Solen belyser bilden fint från höger sida. Den skarpt tecknade förgrunden som tonar ut i ett milt dis skapar djup och stämning i bilden.

Klass Sv/V.

  1. 063A
    Ett barnporträtt fångat i ett fint ögonblick. Flickans uttryck med glimt i ögat är verkligen uttrycksfullt. Bilden är fint beskuren. Mycket fint sv/v arbete med fin  gråskala  där vi ser teckning t o m i modellens vita blus. GRATTIS TILL EN VINNANDE PORTRÄTTBILD!
  2. 036A
    En riktig action-bild!  Fingret på avtryckaren i rätt sekund när hästens alla fyra hovar är i luften. Fin komposition med diagonaler och bra skärpa. Fint bildutsnitt.  Detaljer som kuskens fighting-face ger liv och dramatik åt bilden.
  3. 036A2
    En ”mobilbild” med ett behagligt kvällsljus. Vi finner diagonala linjer som leder blicken. Vägen med hjulspår i vattnet tar oss in i bilden. Teckningen av himmelen skapar stämning.
Taggar

Dela


1 reaktion på Håkan och Anita vann hos fotoklubben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *