Nyheter

Håkan rättar och förtydligar

Nyheter Vindkraftsverksbolaget BayWa r.e;s VD förtydligar och rättar beträffande debattinlägg 5 april

BayWa r.e. Scandinavia AB (BayWa r.e.) har tagit del av en debattartikel författad av CG Gustafsson och återkommer i anledning härav med förtydligande och rättelse.

Debattören anger att han efter ”upprepade påstötningar fortfarande inte fått det utlovade svaret från BayWa r.e.”. BayWa r.e. har till debattören vid åtskilliga tillfällen angivit att informationen kommer att delges då en ansökan gjorts och underlaget således är färdigställt för den formella prövningsprocessen, vilken är en officiellt lagstadgad process i enlighet med Miljöbalken. Intill dess är informationen att betrakta som internt arbetsmaterial och således ej möjligt att offentliggöra. Samtliga inkomna synpunkter jämte kommentarer från BayWa r.e. kommer att finnas tillgängligt i de officiella ansökningshandlingarna.

Debattören anklagar vidare BayWa r.e. för att inte ha infriat en utfästelse om delgivning av svar på inkomna synpunkter under samrådstiden. Det föreligger ingen utfästelse från BayWa r.e. om att delge svar innan dessa har offentliggjorts. Det föreligger däremot en utfästelse om att delge så snart dessa är offentliggjorda vilket sker efter det att en ansökan gjorts i enlighet med föregående stycke. Då ansökan ännu ej gjorts har det inte heller varit möjligt att tillhandahålla efterfrågad information vilket som sagt informerats om vid åtskilliga tillfällen.

BayWa r.e. avböjer att kommentera övriga spekulationer och påståenden i aktuellt och ev. framtida debattinlägg utan hänvisar till underlaget i den offentliga prövningsprocess som kommer att inledas i och med att ansökan görs för Vaggeryds Vindbrukspark.

 Till sist vill BayWa r.e. tacka för den drivkraft, det intresse och det engagemang som markägarna visat i området för Vaggeryds Vindbrukspark. Utan er vilja och klarsynthet i behovet av att ställa om energisystemet för kommande generationer så hade inte Vaggeryds Vindbrukspark varit möjligt att utveckla på sätt som nu gjorts.

Håkan Wallin
BayWa r.e. Scandinavia AB, VD

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *