Nyheter

Håkans Fastighetsservice blir återförsäljare för Husqvarna

Nyheter Utbyggnaden norröver pågår och butiken ska byggas om. Det är bråda dagar för Håkan och Dennis Johansson på Håkans Fastighetsservice i Skillingaryd. Nu utökar företaget sortimentet. ”Det här är en kvalitetsstämpel och en milstolpe i företaget”

Nybyggnation hos Håkans Fastighetsservice. Här kommer det att vara höglager och serviceverkstad bland annat  [1/3]

Fredrik Kristiansen ser till att robotgräsklipparna får omvårdnad under vinterhalvåret  [2/3]

Nya entrédörrarna till butiken har anlänt hos Håkan Johansson och Dennis Johansson  [3/3]

”Utvecklingspotential i en växande kommun”. Dessa ord gjorde diskussionen till ett avtal där Håkans Fastighetsservice i Skillingaryd nu går in i nytt samarbete med Husqvarna. 

– Processen har pågått senaste året och vi har i dagarna skrivit under som återförsäljare för Husqvarna. Det känns oerhört stort för oss och det är en milstolpe i företaget, säger Håkan Johansson på Håkans Fastighetsservice.

Håkans Fastighetsservice går nu in i sitt 20:e år. Då startade Håkan Johansson sitt företag med en Volvo 745 och släpkärra… Tio år senare går sonen Dennis in som delägare och i dag, efter ytterligare tio år görs utbyggnad på 300 kvadratmeter norr om befintlig fastighet och företaget utökar sitt sortiment.

– Vi ansökte hos Husqvarna och det påbörjades en diskussion. Husqvarna granskade oss, vad vi har för läge, våra lokaler, utvecklingsportiential med mera. Vi ligger i mitten av tätorterna, i en expansiv kommun, och det var såklart positivt. Vi kommer att vara återförsäljare där vi har hela produktsortimentet som vänder sig till konsumenter. Vi kommer också vara en serviceverkstad för Husqvarna. Som återförsäljare ska vi ha en viss storlek på verkstad, belysning, storlek på butik, ventilation med mera. Hade vi inte byggt ut, hade vi inte varit intressanta, berättar Dennis Johansson. 

– Nu är det svårt att stoppa hjulet och det här är största händelsen sedan vi startade företaget, menar Håkan och ler och tänker tillbaka på hur företaget har växt sedan han startade Fastighetsservice för 20 år sedan. 

Väggarna till den 300 kvadratmeter stora utbyggnaden ska vara på plats i början av året och butiken förbereds för det nya sortimentet. 

– Det blir en fullskalig Husqvarnabutik med hjälmar, skyddskläder, röjsågar, motorsågar, motorsågstillbehör, grästrimrar, robotgräsklippare och övriga gräsklippare och vi kan också då ta emot robotgräsklipparna för vinterförvaring. Vi kommer öppna vår nya butik och verkstad framåt våren, avrundar Håkan och Dennis Johansson som i dagarna gjort företagets största satsning. 

Tillsammans med Håkan och Dennis jobbar sju heltidsanställda samt säsongsarbetare i det expansiva företaget vid Båramoområdet i Skillingaryd.

 

Taggar

Dela


12 reaktioner på Håkans Fastighetsservice blir återförsäljare för Husqvarna

Så grymt bra jobbat. Att satsa stenhårt i dessa tider är ett starkt tecken.
Bra läge och bästa servicen, det kan inte gå fel!
Lycka till Håkan och Dennis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *