Nyheter

Håkans Fastighetsservice: Skogslördag för stora och små

Nyheter På lördag arrangerar Dennis Palmqvist och Håkan Johansson skogslördag på Håkans Fastighetsservice. – Det blir något för alla, säger Dennis och presenterar alla aktiviteterna….

När vi sätter oss i fikarummet på norr i Skillingaryd undrar vi vem som kommit på den här idén med ”Skogslördag”. Håkan Johansson sneglar på sonen Dennis Palmqvist, som nickar, ler och säger ”ja, det är jag, kan inte sova om nätterna ibland, då kommer det många ideér”.

Sagt och gjort. Planeringen började för några månader sedan och målet var att arrangera en dag i skogens tecken, alltså då en skogslördag. Samarbetspartners bjöds in och Dennis berättar mer:  

– Vi har tagit ett nytt grepp genom att bjuda in till en liten minimässa. Vi har fem externa utställare som finns hos oss på lördag och vi har fina kampanjpriser i vår egna Husqvarnabutik. Det finns något för alla, stora som små, säger Dennis och fortsätter: 

– Eftersom jag tränar och tävlar i enduro har jag ett flerårigt samarbete med Mascot Motor i Nässjö. När vi ville ha en partner inom ATV för skogsbruket blev de det självklara valet. De visar sina fyrhjulingar och skogsvagnar här hos oss. Man får provköra, krana och lasta virke. Det finns flera olika storlekar på motorcyklarna, så både stora och små får prova. Jag har gjort ett eget inhägnat området där barnen får provköra på en egen bana. De vuxna får testa fyrhjulingarna på en större uppbyggd bana med hinder, likaså skogskärran finns där så man kan testa lastning. 

Håkan och Dennis har premiär för Skogslördag

– Jag håller även utbildningar i röjsåg och motorsåg och det gör jag tillsammans med ett företag som heter Nordfor som också kommer hit på lördag. De håller i provkörning av motorsågar, alltifrån minsta batterimotorsågen till största 90-kubikaren. Vi har smidiga skyddskläder till låns här hos oss när man vill testa motorsågarna. 

De som handlar, eller deltager i någon av aktiviterna, under ”Skogslördag” bjuds på lunch, men den finns också till försäljning om man önskar. Fika finns till alla och de flesta av Håkans och Dennis medarbetare finns på jobbet denna lördag. 

– Vi har bjudit in en sjukvårdsutbildare som är specialiserad på traumasjukvård inom skogsbruket, han visar och berättar om traumasjukvård på plats. Arborist Erik Hermansson visar sin utrustning och Naturbruksgymnasiet på Stora Segerstad finns här och berättar om sin skogsutbildning. Det är snart dags för gymnasieval så vi tyckte det passade bra med information från skolan. 

– Vår ”Skogslördag” kommer innehålla det mesta och vi har bra priser i butiken men vi lockar också med att man får testa olika aktiviteter och maskiner. Vi har leksaksmotorsågar också där jag gjort en träställning som man kan såga i, så det finns något för alla. Stora som små, menar Dennis. 

Tanken är att det här ska vara en återkommande aktivitet på hösten. Vad säger Palmqvist/Johansson hur det känns inför premiärdagen?

– Kul när det händer något. Som det ser ut nu ser ju vädret ut att vara med oss också, säger Dennis och sneglar ut genom fönstret. Håkan Johansson, nickar och kommenterar: 

– Roligt att Dennis driver på. 

Skogslördag hos Håkans Fastighetsservice i Skillingaryd kommer innehålla mycket...

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *