Nyheter

Hallelujaflickorna, Hanna Hallgrens första roman

Nyheter Hanna Hallgren från Skillingaryd har haft boksläpp med sin första roman "Hallelujaflickorna" på Carlas Café på Södra Öland. 

På bokreleasen läste Hanna Hallgren ur sin bok, poeten Monica Aasprong läste egna dikter, egna essäer lästes av Ylva Magnusson, Gerard Tenwolde och Justus Bennet som ingår i en skrivargrupp. Jenny Larsen framförde fyra tonsättningar av Hanna Hallgrens dikter.

Hanna är uppväxt i Skillingaryd och har under åren gett ut dussintalet poesiböcker. Idag är Hanna verksam som docent i genusvetenskap på halvtid vid Linnéuniversitetet och ägnar resterande tid åt sitt författarskap. 

Hallelujaflickorna är en första roman i en serie av fem böcker där böckerna dels kommer vara att handlar om självbiografiska händelser och dels om Frälsningsarméns historia. Titeln på boken är en äldre benämning på kvinnliga frälsningssoldater. Romanen har fått fina recensioner i Aftonbladet och DN. 

Aftonbladet, Burcu Sahin – ”Hela tiden skriver Hallgren med en uppriktighet och ett direkt tilltal som jag upplever som befriande.”

DN, Rebecka Kärde – ”Att berätta om denna nära samtid är ett folkbildningsarbete. Och att göra det som Hanna Hallgren är att skriva självlysande litteratur. ”

Text och foto: Jenny Larsen

Hanna Hallgren  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

Jenny Larsen spelade.  [4/5]

  [5/5]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *