Nyheter

Hälsocenter anordnar uppskattade träningspass

Nyheter Stjärnfabriken och Knuten träffas en gång i veckan i sporthallen i Skillingaryd för träningspass med Jerry Karlsson på Hälsocenter. – Det här är verkligen jätteroligt, säger en av deltagarna när tidningen är på besök...

Malin Andersson och Jerry Karlsson välkomnade veckans träningsgäng till sporthallen i Skillingaryd  [1/19]

Uppvärmning  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

Skulle lyftas...  [5/19]

...och Malin visade hur  [6/19]

Lasse hade ny SIS-jacka  [7/19]

  [8/19]

Klockan räknade ned  [9/19]

  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

Paus  [16/19]

Sitta och stå  [17/19]

  [18/19]

  [19/19]

När vi kommer till sporthallen i Skillingaryd möts vi av förväntansfulla träningsdeltagare från Knuten och Stjärnfabriken. I dag stod en timmas träning på schemat. 

In i Skillingaryds gymnastikförenings lokal, av med jacka och skor och alla tar plats på stolarna mitt i lokalen. 

Jerry Karlsson, Hälsocenter i Vaggeryds kommun berättar:
– Jag fick idén från Värnamo Hälsocenter men där har de träning i simhallen och jag tänkte att vi kunde prova att köra ett träningspass en gång i veckan i vår gymnastiklokal. Vi har fått ett bidrag från Ulla von Seths stiftelse för att testa detta upplägg över två terminer. Under höstterminen har vi cirka tio tillfällen och när våren kommer blir det nog några fler än tio, kanske 15. Det här är ett härligt gäng, flikar Jerry in innan det är dags att starta träningstimmen. 

Jerry som haft en veckas ledighet och varit på varmare breddgrader undrade om deltagarna hade tränat på egen hand när han inte var med? Ett rungande nej hördes från samtliga. Jerry fick följdfrågan; Tränade du på din semester? Jerry svarar; Oja, det har blivit mycket träning! Har du ätit god mat under semestern undrar någon och Jerry kommenterar snabbt ”Ja, hela tiden”. 

Vid dagens pass finns praktikant Malin Andersson med som läser till rehabiliteringsassistent och när hon presenterat sig drar passet i gång. Jerry och Malin har gjort iordning stationer med bland annat lyfta vikter, gå upp på en stepbräda, knäböj, plankan, rodd och sprattelgubben. På varje station har man en minut på sig att träna. Därefter väntar 30 sekunders vila och förflyttning till nästa station, en minuts träning, 30 sekunders vila och så vidare. Tre varv skulle genomföras och mellan varje varv tog man en liten extra paus och tog plats på stolarna i mitten av rummet. 

Lasse är en av deltagarna. Han har en ny SIS-jacka som han stolt visar upp.
– Jag har varit på Movalla i dag. Spelar hockeyn också. I dag är jag bara med och tittar på. Jag kan titta på när du tränar, Sara, säger Lasse medans vi försöker att värma upp kroppen genom att nå så långt upp mot taket som möjligt. (Reds anm; Lasse vann med någon decimeter).

Vid en av pauserna berättar Jerry Karlsson att han hade sett att OS-landslaget var på samma ort som han under semestern. Frågan kom direkt: Gjorde de samma träning som vi? Jerry svarar att ”Onej, de tränade inte så hårt som vi gör här i dag”. Deltagarna var nöjda med svaret och körde ett extra hårt nästavarv i gymlokalen… 

Några kommenterar från deltagarna vid stationsträningarna:
– Skönt för ryggen!
– Svårt? Nä, lite jobbigt bara.
– Nu måste väl klockan ringa för en paus.
– Känn på mina muskler, jag är stark!
– Alla stationer är roliga.
– Tycker inte alls det här är svåra grejer.
– Väntar redan till nästa vecka.
– Jag kommer att ha träningsvärk imorgon. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Hälsocenter anordnar uppskattade träningspass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *