Nyheter

Hälsovård lockade hos SPF

Nyheter Det var ett välbesökt månadsmöte då SPF Seniorerna i Vaggeryd hade besök av SPF:s distriktsordförande och tillika distriktsläkaren Kjell Lindström från Habo som talade om hälsovård.

Britt-Marie Oldin avtackade föreläsarna  [1/3]

Kjell Lindström talade  [2/3]

Dietist Maria Almqvist  [3/3]

Kjell Lindström berättade att dagens 70- och 80-åringar mår bra, särskilt om de undviker rökning och för mycket alkohol. Det är viktigt med fysisk aktivitet, promenader och styrketräning. Det är mindre viktigt med bantning, det är inte bra för kroppen med för stora variationer upp och ner.

Därefter blev det information av socialförvaltningens dietist, Maria Almqvist från Furugården. Maria redovisade varför vi äter och redogjorde för tallriksmodellen och kostcirkeln.

Sanny Huynh berättade om fotvård och fotmassage. Det blev mycket frågor och synpunkter till föreläsarna i dessa för seniorer viktig spörsmål.

Ordförande Britt Marie Oldin redogjorde för kommande program: ”Lär känna din hembygd” besöker Gärahovs Gård tisdagen den 28 maj, Vid nästa månadsmöte den 13 juni blir det besök vid Yxenhaga konferensanläggning då ägaren Magnus Thelin och hembygdskämpen Nils Jonsson kommer att berätta om bygden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *