Nyheter

Han är (S) toppkandidaten i stiftet

Nyheter Kenneth Åberg (S) från Vaggeryd är nöjd med valresultatet så här dagarna efter. Folkkyrkotanken är viktig för allt fler.

Dagarna efter valet är Kenneth Åberg nöjd med att (S) är det parti som har fått ett förstärkt förtroende av väljarna både vid stift och på lokala planet.

– Totalt sett var nog det valresultat jag kunde tippa på. Vi befarade att det skulle vara en framgång för (SD), vi har mobiliserat för att möta upp detta och vi tycker det har fungerat bra. Folkkyrkotanken är levande hos många och det märks på antal röstdeltagare, säger Kenneth.

Näst högst upp på stiftsfullmäktiges socialdemokratiska lista återfinns Kenneth och varför han hamnade så högt har han inget bra svar.

– Jag har varit med på listan i trettio år och jag tycker stiftet är viktigt. Min hjärtefråga är Tallnäs, där man kan möta varandra i olika faser av livet. Stiftet har många viktiga uppgifter och en av dessa är att driva stiftsgården Tallnäs, menar Kenneth.

Stiftet har tre beslutforum, domkapitlet, stiftstyrelsen och egendomsnämnden. Kenneth Åberg är även vice ordförande i egendomsnämnden. 

– Vi i egendomsnämnden förvaltar kyrkans skogar. Där har jag varit engagerad en längre tid, avslutar, den numera pensionerade bankmannen, ödmjukt.

Om det kommer att bli förändringar i arbetsuppgifterna vet Kenneth dock inte än. Bläcket på valresultatet har knappt hunnit torka…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *