Nyheter

Han basar över 170 man

Nyheter Under storövningen Aurora träffar vi kompanichefen från F17 i Blekinge som under dagarna ser till att allt fungerar från rullbanor till ärtsoppan.

Kompanichefen basar över underhållet

Han jobbar på F17 i Blekinge och är just nu i Hagshult under storövningen Aurora.

– Jag har ett stort gäng med mig. Vi är 170 man här och ansvarar för rullbanor, fälthållare, taxevägar, räddningstjänsten i säkerhetsplutonen och viktiga underhållet som mat, sjukvård och reparationer. Vi har egen läkare och sjuksköterskor på plats samt ambulans som ska ta hand om eventuella skadade, säger kompanichefen från Blekinge.

Han fortsätter att berätta att flygtaxechefen bestämmer hur länge hans mannar ska vara i Hagshult. Det kan vara så att de får åka och öppna upp nya basar på andra ställen. Kompaniet utgår från Blekinge och nu har de upprättat en bas i Hagshult och Kristianstad men har även personal på Gotland.

– Att vara yrkesofficer är verkligen jätteroligt. Vi har planerat den här storövningen i ett och ett halvt år och då har det varit mest på logistiska sidan hur vi ska arbeta under övningen. Vi är olika funktioner som jobbar tillsammans och se att alla kugghjulen går i varandra och att allt fungerar praktiskt är fantastiskt roligt, menar kompanichefen.

Kompaniet bor i tält i Hagshultskogarna och de har eget kok som de kallar det. Men vid storövningen räcker inte riktigt kockarna till och då hämtas mat från lägerrestaurangen i Skillingaryd.

– Idag är det torsdag och det betyder ärtsoppa, säger kompanichefen som inte vill säga sitt namn men berättar gärna om hur hans dag ser ut i Hagshult under storövningen Aurora.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *