Nyheter

Han brinner för Tallnäs

Nyheter När jag träffar Lasse Stråth för att prata om Tallnäs lyser det i hans ögon

Lasse Stråth

Lasse Stråth är en välkänd profil i Skillingaryd även om han tillbringade sin fem första levnadsår i Jönköping som son till en officer på regementet A6. Men när han väl kom till till Skillingaryd gjorde han snabbt avtryck i bygden. Tidigt engagerade han sig i scouterna och redan där kände han att ensam är inte stark, det är i grupp som människor utvecklas. I Skillingaryd var Lasse känd som fotbollsspelare, hockeyspelare och inom näringslivet som företagsledare. Sedan ett antalår tillbaka bor han nu i Jönköping dit han flyttade i samband med att han började jobba som teamleader på IKEAs lager på Torsvik.

Men nu är det Tallnäs som upptar mycket av Lasses tid. För fem år sedan valdes han in i styrelsen för stiftsgården Tallnäs och nu är han inne på första året som ordförande.

– Vi har en fantastisk styrelse, säger Lasse där ledamöterna bidrar med olika influenser allt i syfte att utveckla stiftsgården till något unikt. Han har uttalat en vision om att Tallnäs ska bli den bästa stiftsgården i Sverige och den visionen delas av styrelsen fullt ut och har blivit något av en devis för arbetet.

– Vårt arbete är att förbättra och utveckla Tallnäs som anläggning som underlättar för den ekonomiska föreningen att bli ännu vassare inom läger, konferenser och som hotell. På kort tid har det eller kommer att investeras kring fyra miljoner kronor i anläggningen med upprustning av sporthallen, belysning på promenaden runt anläggningen, bergvärme och snart också fiber installerad. På sikt finns också planer för solceller,

Att Lasse Stråth är en man med många järn i elden förstår man då han, utöver arbetet med Tallnäs, sitter i kommunfullmäktige i Jönköping och ledamot i socialnämnden samt tekniska nämnden. Dessutom har han en plats i stiftsfullmäktige.

– Men ett uppdrag som jag känner extra för är som nämndeman i tingsrätt och hovrätt, säger han och talar om den betydelse som rättsväsendet har för såväl samhället som för de människor som av någon anledning hamnar där.

När vi skiljs åt så tittar jag på anläggningen Tallnäs och inser att Lasse Stråth har fått mig att tro på honom när han säger ”Tallnäs ska vara Sveriges bästa stiftgård inom några få år”.

Vackert på Tallnäs

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *