Nyheter

Han valdes om som KD-ordförande

Nyheter För en dryg vecka sedan hade Kristdemokraterna i Vaggeryds kommun årsmöte och här kommer en rapport från det.

Eva och Erling Andersson  [1/5]

Vinstbordet presenteras - Christer Sanden Robin Ahlner Nicklas Nordqvist Jan Eric Victor  [2/5]

Elisabet Blom och Marianne Andersson  [3/5]

Thomas och Rose-Marie Axelsson  [4/5]

Thomas Axelsson och Roland Utbult  [5/5]

Före årsmötet var det en öppen samling med visning av filmen ”Roland Utbult – Jag kommer som jag är”. Efter samlingen serverades smörgåstårta och tankar omkring filmen diskuterades, bland annat fiskerinäringens situation.

På årsmötet berättade Roland Utbult om regeringens arbete under sina 100 första dagar med satsning på förlossningsvård, en nationell vårdförmedling och arbete mot ofrivillig ensamhet. Frågor han driver i kulturutskottet är fritidskort, bidragsvillkor för trossamfund och studieförbund.

På årsmötet omvalde Thomas Axelsson som ordförande och Nicklas Nordqvist till vice ordförande.

Övriga styrelseledamöter är Elisabet Blom, Jenny Larsen, Tina Karlsson, Christer Sanden och Jan-Eric Victor. Ersättare är Peter Jahnsén och Philip Bohman.

Ett välfyllt vinstbord för lotterispekulanter presenterades.

Text och foto: Jenny Larsen

Uttalande KD:s Årsmöte 2023 – Med ❤ För Vaggeryds Kommun

Valåret är över, nu börjar en hård utmaning i opposition!

Vi gick till val på bred front, många nya namn gjorde entré på listan och vi kände oss segervissa. Tyvärr blev efterspelet av valet inte riktigt vad vi hade tänkt. Gamla lojaliteter bytte samarbetspartner och kvar stod vi och Centerpartiet. Till slut ordnade det upp sig och vi fick flera tunga poster i det politiska spelet för mandatperioden framöver.

Vad ska vi då ta med oss av detta?

Nej, vi tycker vi ska ta tillfället i akt att lyfta fram KDs politik, samla ihop oss som parti och ta sats för att bli kommunens politiska ånglok. Med våra djupt rotade värderingar ska vi möta utmaningarna med pondus och kreativitet. Vi kan stå upp med rak rygg för borgerlig politik samtidigt som vi ser att Moderaterna mer och mer börjar huka sig inför Socialdemokraterna, och 2023 har knappt börjat.

Vi fortsätter vårt arbete med att utveckla hela kommunen, bl.a. så kommer vi prioritera våra skolor, bostadsbyggande, trygghet i familj och skola. Fler satsningar på barn och unga, vår försörjning gällande hållbar landsbygd och elproduktion. Som ni förstår så har vi mycket att utveckla och jobba vidare med.

Landsbygden förblir en viktig del av det nya KD. Med det nystartade KD-B, Kristdemokratiska Bondeförbundet, ska vi påminna väljarna att KD är partiet som värnar om familj, vård och landsbygd. Där familjens rätt att bestämma själva hur deras livspussel ska gå ihop, ska vara den grunden i varje familjs lycka och välgång. Det ska gå att ha råd att bo kvar på landsbygden trots att priser på mat och drivmedel varje vecka når nya rekordnivåer. Och att vårt vallöfte gällande att inte vänta längre än tre månader på sin operation till sist är på väg att uppfyllas.

Allt detta är tack vare att vi fått en ny regering där KD ingår, som kan ge oss som kommun och parti bättre verktyg för att göra Vaggeryds kommun till en bättre plats för hela familjen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *