Nyheter

Handbollen tågar in i Arenan

Nyheter 15 minuter innan start började publiken samlas i Arenan i Skillingaryd för att se HK Vaggeryd spela handboll i USM.

Funktionärer behövs alltid  [1/9]

HK Vaggeryd i rött mötte Anderstorp i orange  [2/9]

Engagerad publik  [3/9]

Ett mål för Vaggeryd  [4/9]

Hårt motstånd från Anderstorp  [5/9]

Lars Eriksson är speaker under lördagen  [6/9]

Björn Eriksson med domare Anders Sandström  [7/9]

Ungdomar bollar i mellanpausen  [8/9]

Vaggeryd förlorade sin första match  [9/9]

Det är dags för Ungdoms-SM och Vaggeryd mot Anderstorp var först ut. Vaggeryd förlorade mot det tuffa motståndet men spelar ytterligare tre matcher under helgen.

– Det är det första handbollsarrangemanget som varit i arenan i Skillingaryd, berättar Björn Eriksson. Eftersom sporthallen i Vaggeryd är något liten passade det oss prefekt att istället anordna steg tre i USM i Skillingaryd.

Det är pojkar på 14 år som spelar och i Skillingaryd utspelar sig steg tre av fem. Var match är 20×2 minuter och under lördag och söndag är det fem matcher under vardera dag. Vaggeryd har tidigare rest till Skåne för steg 1 i turneringen och till Stockholm för steg 2. Bland 115 lag ska ett till slut stå som segrare.
– Det är hård konkurrens, fortsätter Björn. Mot vissa lag har Vaggeryd goda chanser medan andra lag utgör en svårare utmaning.
– Något av det bästa med dessa matcher är att man låter alla spela, säger Lars Eriksson som idag är speaker. Anderstorp låter hela laget spela och det är fantastiskt coachat.

Laget som idag slåss på planen började träna för ungefär fem år sedan med Ove Andersson som tränare. Den grupp har ökat i antal och det är entusiastiska ungdomar.
– Det finns även ett 07-lag som är framtidens handbollsspelare, berättar Björn. Och vi har ett 04-05 lag med 25 ungdomar men tyvärr inte tillräckligt många tjejer för att kunna skapa ett flicklag.

Vid 17:30 spelar Vaggeryd sin andra match och laddar sedan vidare för ytterligare två matcher under söndagen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Handbollen tågar in i Arenan

Historien har en tendens att upprepa sig. Kommunens handboll startade i Skillingaryd och bildandet av S/V HK 1972. Sedemara antogs nytt namn då handbollen flyttat all verksamhet till Vaggeryd.
Den ende jag vet som varit med hela vägen är Björn Ericsson. En av initiativtagarna och fortfarande engagerad inom klubben och Handbollsförbundet.

Vi började faktiskt i Vaggeryd året innan Stig-Agne kom till Skillingaryd. Sen körde vi ungdomshandboll på båda orterna samtidigt som vi var ett gäng som tillsammans under ledning av Kennet Adolfsson drog igång seniorhandbollen 1972. Ungdomshandbollen samlades i Vaggeryd 73 eller 74.
Björn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *