Nyheter

Handel och service gör gemensam sak

Nyheter Nu har handels- och serviceföretagen i kommunen beslutat sig för att gå samman i en förening

Sedan tidigare har handels- och serviceföretagen i Vaggerydsområdet haft en förening för att främja det lokala företagandet. I Skillingarydstrakten har man haft ett handelsutskott som verkat någonstans emellan Vaggeryds service/handel och intresseföreningen i Skillingaryd med uppdrag att föra Skillingaryds talan i kontakterna med Näringslivsrådet.

Vid ett möte i veckan träffades handels- och serviceföretag från hela kommunen och de beslutade sig där att alla samlas i den befintliga föreningen i Vaggeryd. De ser många fördelar med gemensam marknadsföring och att vara daghjälp åt varandra för att stärka samtliga företag inom kommunen.

Jörgen Johansson blev direkt adjungerad till styrelsen och Kerstin Pierrou tog en plats i valberedningen som förbereder val av styrelse vid årsmötet i mars månad. Då väljs det in ledamöter även från Skillingaryd för att bredda och stärka föreningen.

Alla närvarande på mötet var glada och nöjda över att äntligen ha en gemensam organisation på plats och ser fram emot att arbeta för bra möjligheter för handel och service i Vaggeryds kommun. Dessutom ska de arbeta gemensamt utan att ta hänsyn till var i kommunen arrangemang och aktiviteter genomförs.

Vaggeryd och Skillingaryd. Flygbild 13 april 2013

Taggar

Dela


4 reaktioner på Handel och service gör gemensam sak

Det gamla tänket att Vaggeryd och Skillingaryd konkurrerar är dags att släppa . Ska vi växa och bli en stark växande kommun måste vi samarbeta både handel och kommun. Hjälper vi alla till mot samma mål kommer vi inom kort att lyckas med våra mål .

Vaggeryd kommer att ligga på plus så länge vi inte börjar fokusera på vad vi vill ska hända i Skillingaryd. Välkommen som medlem i Skillingaryds Intresseförening för att stödja samhällsutvecklingen i Skillingaryd. Välkommen på våra möten där vi träffar samhällsutvecklare politiker mm. Vi är även en remissinstans till kommunen, där vi får vara med och tycka mm. Vi har möte första tisdagen i månaden i NBV:s lokaler 18.30.

Vaggeryd kommer ”alltid” ligga på pluspoäng. Då dom vinner på att kommunen heter Vaggeryds kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *