Nyheter

Handels- och serviceföreningen täcker hela kommunen

Nyheter Föreningen som finns i Vaggeryds kommun har tidigare engagerat mest i Vaggeryd med omnejd men det ska förändras

Arkivbild

Sedan tidigare finns det en förening som samlar företagare inom handel och service i Vaggeryds kommun. Av någon anledning har de inte riktigt nått ut i hela kommunen utan företagare i Skillingaryd har samlats i något som kan ses som en del av intresseföreningen där. Efter en del diskuterande har man nu kommit fram till att bli en gemensam förening, en enande kraft för handels- och serviceföretag i hela kommunen.

För att få ytterligare fart på handel och service i kommunen kommer de att göra flera satsningar i samband med bland annat Skillingaryds marknad och på Frammedagen i Vaggeryd.

För att öka sin kontaktyta i Skillingarydstrakten har Jörgen Johansson från El-Agenten och Elin Ljungqvist från Mofas hus valts in i föreningens styrelse.

För att få mera kunskap om förutsättningar för handel och service i våra bygder medverkar handels- och sreviceföreningen i Vaggeryds kommun i ett Leaderprojekt. Det handlar om en förundersökning om vilka förutsättningar som krävs för en väl fungerande handel i mindre orter. Projektet är delvis finansierat av EU och för genomförandet av förstudien har de engagerat folkuniversitetet som nu kommer att starta arbetet för att identifiera vad som behövs för att handel och service inte bara ska finnas utan hur det ska ges möjlighet till utveckling.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *