Nyheter

Händelserikt UV-läger på Sjöbo

Nyheter De verkar ha prickat in en varm och solig vecka på ett av UV-scoutlägren på Sjöbogården utanför Vaggeryd.

Vi har varit där och träffat UV-scouter och ledare under en av deras dagar på lägret. Skillingaryds kårchef Johanna Mellin berättar:

– Det här är det första riktiga lägret vi har haft nu på några år. Under pandemin fick vi ställa in. Vi har bara haft dagläget utan övernattning under en period.

– Skillingaryd, Åkerbygden, Tenhult, Linköping, Vilske Kleva, Flisby och Huskvarna är de kårer som har samlats på det här lägret. Vi är 260 stycken som deltar på lägret.

– Det här lägret heter ”Resan” så vi är uppdelade i fyra olika byar där varje by har ett färdmedel som man kan använda att förflytta sig med. Skillingaryd och Åkerbygden som bor i samma by heter ”Båten”, Linköping och Flisby heter ”Flygplan”, Huskvarna är ”Cykel” och Vilske Kleva och Tenhult är ”Rymdraket”.

– V ska vi ha marknad, då har varje kår fått två aktiviteter, en ätbar och en där man ska utföra något. Då kommer vi att vara på den stora planen och där kommer att finnas fruktspett, glass, karusell och vattenrutschkana nedför backen. Speciellt den ska bli rolig att se.

– Under lördagen blir det spårning, då ska alla gå en vandring på ungefär åtta kilometer, en patrull i taget. Utmed vägen finns kontroller som man ska läsa och lösa.

– Vi lagar mat över öppen eld, har bibelstudium, träffar nya vänner, lägerbål på kvällarna, bad, idrottsturneringar och mycket annat roligt. Faktiskt inte så farligt med knott. Vi har avslutning och lägergudstjänst på söndag och då är alla föräldrar och familjer välkomna. Då ska allt plockas i hop, avslutar Johanna.

Kiosk finns det på lägret. Utanför kiosken står Johanna Mellin som är kårchef i Skillingaryd.  [1/15]

Härligt väder för lek.  [2/15]

  [3/15]

Troligtvis den yngste scouten på lägret. Visserligen på kortare besök.  [4/15]

En sjukstuga kan behövas.  [5/15]

Här är några i gänget från Flisby.  [6/15]

  [7/15]

  [8/15]

Mycket vatten kan behövas i värmen.  [9/15]

Likaså myggmedel.  [10/15]

Insamling.  [11/15]

Här sköter man disken.  [12/15]

Och här slänger man skräp.  [13/15]

Killarna fixar en ny skräphåla till komposten.  [14/15]

  [15/15]

Taggar

Dela


1 reaktion på Händelserikt UV-läger på Sjöbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *