Nyheter

Handlarna ställer om

Nyheter Att gynna lokala butiker och restauranger är viktigare nu än någonsin. Del 1 av 2.

På Happy Homes finns skyddsutrustning att köpa

Skillingaryds Blomsterhandel:

– När invånare önskar helgbukett, men vill inte besöka oss, så erbjuder vi hemkörning. Blomsterbud har funnits en tid men vi ser även en ökning av just detta. Vi tror att behovet ökar framåt julhelgerna, säger Johanna Melin.

Beijer Byggmaterial:

– Inga problem att hämta varor utomhus om så önskas, vårt bygglager är dessutom utomhus. Betalning kan man göra med swish eller faktura. Önskar man handla i butiken kan man ringa eller maila så kommer vi ut med varorna till parkeringen eller lägger ut varor för avhämtning. Vi löser hemkörning också, fast mot en fraktkostnad. Mindre varor fixar vi med paketbil. Vi försöker hitta en lösning som passar alla, så det är bara att höra av sig till oss.

– Vi vill skicka med att invånarna ska vara rädda om varandra och hålla avstånd. Men vi finns till och inga fall är svåra eller dumma för oss. Välkommen till oss och hör av er så hittar vi en lösning tillsammans. Det viktigaste just nu är att handla och stödja handeln lokalt, menar Bengt Carlsson.

Hooks Herrgård:

– Vi har egentligen inte ändrat så mycket i vårt utbud utan i första hand reducerat antalet gäster och arbetet mycket med logistik för att fördela tider på bästa sätt. Restaurangens bord dukas gles för att hålla avstånd, i spa-avdelningen skyltas pooler och bastur med max antal och alla avdelningar har utökade städrutiner. Vi erbjuder kortare avbokningsregler så att inte gäster som är sjuka eller oroliga ska kunna avboka sin vistelse utan att drabbas ekonomiskt.

– Vi erbjuder hämtning av dagens lunch om man så önskar.

– Det kan jag uppmana invånarna att göra är ett tips för att handla lokalt. Om man saknar något att se fram emot? Och kanske tid tillsammans med nära och kära? Det är vad många önskar sig just nu och det kommer komma en tid för det. Vi på Hooks Herrgård tror att årets gåva är en upplevelse. Något att se fram emot och längta efter, därför vill jag tipsa om att ge bort ett presentkort på Hooks Herrgård. De kan köpas med ett knapptryck hemifrån och skickas som en pdf till din mailadress. Presentkorten gäller med ankomst två år framåt, berättar Therese Edberg på Hooks Herrgård.

Acleja:

– Vi har öppet som vanligt och håller avstånd. Spritar och tvättar händerna ofta. Vi erbjuder utkörning i kommunen. Man kan ringa in sin beställning, swisha och hämta upp utanför butiken. De som vill kan boka egentid i butiken före eller efter butikens öppettider.

– Det vi vill skicka med som tanke till våra invånare är att vi är tacksamma att de väljer att handla hos oss på hemmaplan och det är tack vare er som vi finns kvar. Vi hjälps åt så att vi på bästa sätta får en blommande advent och jul. Ring så fixar vi, hälsar Christian Abrahamsson.

Cityskor:

– Vi har valt att sprita alla ytor, såsom kassadisk, skohorn, betalterminal och handtag, extra noga i vår butik. Vi jobbar även med att man kan boka butiken för sig själv innan eller efter ordinarie stängning. Erbjuder även att man får låna hem och prova i lugn och ro. Vi kör hem varor inom kommunen gratis om man handlar för över 200 kronor. Vi har möjlighet till kontant- och/eller swishbetalning när vi levererar hem. Man får gärna prova skor utanför om vädret tillåter. Bara att knacka på eller ring så hjälper vi till. Vi kommer även ha en lampa lysande i skyltfönstret som visar rött när det är tillräckligt med folk här inne i butiken och grönt när det är fritt fram att komma in.

– Sist men inte minst vill vi tacka alla som väljer att handla på hemmaplan, kommenterar Rebecka Ödebrink.

Happy Homes:

– Vi har vidtagit flera olika åtgärder sedan tidigare och nu lyft fram dem ännu mer. Vi erbjuder telefon och mailbeställningar, hämtning utanför, kundmöten utanför butiken, fri hemleverans med mer. Vi vill skicka med att vi har en stor butik till ytan och kan ta emot många kunder och ha utstationerade handspritsautomater, visir vid kassan med mera. Allt för att skydda kunden och oss själva, men ändå göra det möjligt att handla lokalt hos oss.

– Nu säljer vi dessutom skyddsutrustning som olika typer av munskydd och ansiktsvisir, säger Stefan Aronsson.

Teds Smörgåsbutik:

– Våra kunder kan hämta utanför butiken och vi kör hem om beställningen är mer än fem portioner eller baguetter. Handla lokalt nu om vi ska vara kvar, vädjar Ted Engdahl.

El-Agenten:

– Jag tror att invånarna tycker det är tryggt att handla på hemmaplan och slippa åka iväg till stan. Vi har många äldre som kommer in till oss. Vi har en stor butik, vi håller avstånd och tar ansvar, menar Jörgen Johansson.

Optimera:

– Vi har hemkörning som vi haft tidigare. Vi har gjort butiken mer anpassad, skyltar, handsprit och övriga markeringar. Vi märker att äldre kunder är mer medvetna än yngre. Här i Värnamo går 70 procent till hantverkarna på byggarbetsplatsen och 30 procent till privatkonsumenter. I Vaggeryd är nog privatkonsumenten en högre andel. Vi är måna om att kunderna ska gynna oss, berättar Andreas Ingvarsson och Lars Kårhammar från butiken på norr i Värnamo.

Fotnot: Imorgon berättar näringslivschefen Johan Thorsell om sina tankar.

Hos Optimera i norra delen av Värnamo berättar Andreas och Lars att de äldre kunderna är försiktigare än yngre

Taggar

Dela


1 reaktion på Handlarna ställer om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *