Nyheter

Handlingsprogram tas fram vid kris

Nyheter Ett program för trygghet och säkerhet är antagen av kommunfullmäktige för snart två år sedan. Nu har ämnet varit uppe hos kommunstyrelsen.

Arkivfoto; Så här såg det ut efter stormen Gudrun

Hur förhåller man sig och vad har man för attityd i krishanteringsarbete? Det har våra politiker i kommunstyrelsens diskuterat vid senaste sammanträdet där Marie Åkerblad redogjorde för programmet.

– Det här är tydligt och bra på många sätt. Vi alla behöver uppdatera oss innan något händer. Det var ingen klar roll i vad vi hade för uppgifter tidigare. Normalt sett, när man går upp i stabsläge, så är vi alla aktiva, såklart. Men man bör ha en funktion så att vi vet vilken inställelsetid man har och det kan i efterhand bli en revisionsfråga. Men det handlar om att man övertar uppgifter från exempelvis olika nämnder. Vi har erfarenheter från ”Gudrun”stormen och ”Vaggerydsbranden” där både jag och Kenth var väldigt aktiva i arbetet, berättar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Konceptets ledning och samordning är i samarbetet med F-samverkan och förhoppningen är att det ska bidra till positiva igenkänningseffekter vid en händelse som kan få samverkan att fungera mer effektivt till nytta för kommunens invånare och kritiska verksamheter. På grund av förseningar i framtagandet av planen kommer den revidering som enligt lag ska göras under varje ny mandatperiods första år att komma tätt inpå och därför blir den inte särskilt omfattande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *