Nyheter

Hannah är på sitt första sommarjobb

Nyheter Vid Byarums Hembygdsgård blev gästerna expedierade med fika och macka av Hannah Carlsson från Vaggeryd.

Hannah Carlssons första sommarjobb

15-åriga Hannah Carlsson har fått sitt första sommarjobb. Hon har varit på Byarums Hembygdsgård i tre veckor och har en vecka kvar.

– Vi är fyra som delar på det och växlar förmiddag och eftermiddag. På helgerna är det mycket folk, det är roligt, säger Hannah när hon möter upp bakom disken i fiket.

– Socialt jobb, träffar mycket folk, unga som gamla, svenskar som tyskar och danskar. Min farmor och mormor har jobbat här så det föll sig naturligt att jag frågade också. De visste ju också vem jag var, säger Hannah som slutat nian på Hjortsjöskolan.

Till hösten börjar hon teknikprogrammet på Fenix. Vad hon ska göra framöver är inte bestämt, men kanske ingenjör eller inredningsarkitekt står högst på framtida yrkesvalslistan.

– Vad jag ska göra med mina pengar jag tjänar på mitt sommarjobb? Ja… jag gillar mode och kläder så det kanske det blir. Jag kanske får ihop till en resa också, avslutar Hannah innan hon serverar nästa kund.

Byarums Hembygdsgård är ett populärt fikaställe. Ett hundratal gäster en vanlig vardag och i söndags när det var underhållning kom närmare 600 personer.

Hannah kommer att läsa teknik på Fenix i höst

Taggar

1 reaktion på Hannah är på sitt första sommarjobb

Ett underbart rofyllt ställe att stanna till och ta en fika på. Brukar ha jätte gott , och alltid hembakat fikabröd . Ta en fikapaus i Byarum vet jag ! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *