Nyheter

Hantverkarnas lösöre auktioneras ut till förmån för hjälparbete

Nyheter I oktober stod det klart att Betelförsamlingen och Byarums pastorat fick ett miljonarv av bröderna Svensk. På lördag auktioneras konsthantverkarnas lösöre på stor auktion i Vaggeryd… 

200 bilder finns på auktionsfirmans hemsida. Imorgon auktioneras lösöret ut efter bröderna Svensk till förmån för kyrkans internationella hjälparbete

När de första samtalen efter arvet från konsthantverkarna Olle och Göte Svensk gjordes mellan församlingarna växte det fram att göra något gemensamt med det som fanns i bostaden och uthusen. Mats Bergman, kyrkorådets ordförande i Byarums pastorat berättar: 

– Vi enades om att en auktion till förmån för respektive församlings internationella hjälparbete var något att samlas kring. Vi har haft förmånen att av kommunen få tillgång till utrymmen i den fabrik som en gång tillhörde Olle Svensk konsthantverk och dit kunde vi med ett antal arbetsmöten efterhand flytta allt från husen. 

– Vi insåg också att vi behövde professionell hjälp med själva auktionen och därför anlitade vi auktionsfirma i Lagan. Nu är allt riggat i säljbara poster till ett stort antal utrop. Det finns 200 bilder att se på Ektofts hemsida och där finns allt från möbler, husgeråd till bildhuggarjärn till brödernas, både unika och mer seriemässiga tillverkade, konsthantverk. 

Hur har ni planerat auktionsdagen?
– Vi i församlingarna kommer tillsammans ha ett sjuttiotal ideella funktionärer på plats. Det handlar om parkering, servering, kassörer, sekreterare samt bärare. Det är många funktioner att bemanna, berättar Mats Bergman från Byarums pastorat. 

– På morgonen mötes man av våra parkeringsvakter som ansvar platser längs Hammarvägen och dess företag men också på Gärahovsområdet. Vi börjar med visning vid klockan nio och startar auktionen en timma därefter. Auktionen håller på utan paus tills den blir klar. Vi kommer att servera kaffe och andra drycker, korv med bröd, frallor och kärleksmums. Intäkterna från serveringen går till samma ändamål som auktionen. Auktionsförrättaren och funktionärerna kommer att röra sig längs visningsborden så det går att planera sin dag lite.

Till sist…
– Kom och köp fina, roliga, nyttiga och onödiga men spännande saker. Med det stödjer ni också Betelkyrkans ”Ge för livet” och Svenska kyrkans ACT, som menas Action by Churches Togheter, avrundar kyrkorådets ordförande Mats Bergman och hälsar alla välkomna till auktionen imorgon, lördag. 

Kommunen köpte brödernas lokal på Hokvägen. Imorgon arrangerar kyrkorna lösöresauktion....

Taggar

Dela


Läs mer

Vaggerydskyrkor får miljonarv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *