Nyheter

Här är förpackningarna som vi ofta sorterar fel

Nyheter Upplever du också problem med vilka förpackningar som ska läggas var i återvinningen. Lugn, du är inte ensam och tidningen Land pekar nu ut tre förpackningar som sticker ut i felsorteringen.

Chipspåsen är en förpackning som vi tydligen har svårt att sortera rätt enligt tidningen Land. Den glänsande insidan misstas ofta för att vara av metall, men påsen ska sorteras som plast.

Äggkartonger är också en förpackning som ofta sorteras fel. Den är gjord av ren kartong och ska därmed sorteras som papper.

Den tredje förpackningstypen är mjölk- och yoghurtkartonger. Mjölkförpackningarna sorterar vi nog alla rätt förvisso, men youghurtförpackningarna är med glänsande i sitt utförande och misstas därför vara gjorda av plast. Men den ska alltså sorteras som papper.

Korken ska dock som vanligt sorteras som plast.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Här är förpackningarna som vi ofta sorterar fel

Intressant men snäv artikel. De stora som händer efter 1 januari 2022 är att kommunerna fått igenom sin vilja att få ta hand om insamlingen av retur- och tidningspapper. Tidningen Lands producentansvar upphör nämligen för sitt tidningspapper. Containern för retur- och tidningspapper försvinner från FTI Förpacknings och Tidningsinsamlingens platser från 1 januari 2022. Min fundering är hur Vaggeryds kommun tänker lösa detta.

Man är nog bra dum om sorterar så fel. Men folk är betydligt mer obildade numera. Så man blir inte förvånad längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *