Nyheter

Här fastnar långtradarna

Nyheter Gång på gång händer det att långtradare fastnar vid Södra Järnvägsgatan - Brunnsgatan i Smördalen i Skillingaryd.

Det händer som regel minst en gång om året att långtradare kör fel och hamnar i Smördalen. Många klarar då inte den snäva svängen. Man kommer i princip ingenstans.

I dag var det en chaufför som hade missat en förbudsskylt och som vid svängen fick stopp vid en belysningsstolpe. Det stod också en bil parkerad på gatan som inte direkt gjorde det hela bättre.

Bärgningscentralen i Vaggeryd fick kontaktas och personal därifrån lyckades snabb få släpet på rätt köl så att långtradarchauffören kunde fortsätta färden.

Tydligen hjälper inte skyltar utan ett förslag till kommunen från närboende är att försöka få en bättre sväng på den aktuella platsen så att liknande incidenter inte ska behöva inträffa igen.

 

Lunchtid 9 mars 2018  [1/4]

Tvärstopp  [2/4]

Mot stolpen  [3/4]

I november 2016 var det en annan långtradare som fastnade.  [4/4]

Taggar

Dela


7 reaktioner på Här fastnar långtradarna

Det bästa hade ju varit om dom byggde fullhöjd på viadukten från början och inte snålade med höjden!Men det va väl kostymnissar som aldrig suttit högre än kontorstolen som bestämde det. Tacka vet jag Vaggeryd där gjorde dom fullhöjd på viadukten.
Och lastbilen på bilden ser ut o komma från Gotland så han hittar säkert inte här.

Inte för att jag kan utläsa alla detaljer på bilden. Men det verkar vara en ”lokal” tradare och ingen utländsk. För jag och säkert tusen andra skillingarydsbor fick vi ju lära oss koppling, gas, broms att starta i backen på Brunnsgatan när vi tog körkort

Varför i h-vete kör de där ??? allvarligt jag har kört lokalgods i skillingaryd i 7 år, o jag kör där ibland med lastbil, skulle ALDRIG ge mig in där med släp också… Hur sjutton hittar de upp dit ???? kör de så pass fel och hittar ingenstans o vända eller ??? Då är det bättre de kör ner till smedjegatan o åker bort o vänder vid Åsco!

Jag har svårt att tyda 80-skylten på ”långa synen”
Ett förslag till kommunen är att vi har fri fart där!

Förmodar att långtradaren i detta fall kommit in på ”villovägar”med anledning av att föraren har passerat/uppmärksammat skylten ”höjd 3,7m” vid korsningen Åkersvägen-Valdshultsvägen angående järnvägsundergången längre ner på Sturegatan och behöver därför vända. Skyltning om ”höjd 3,7m”borde finnas redan på väg 152 vid avfarten vid Stenvadet.
Flera gånger per dag får långtradare ”krångla sig ur” situationen genom att antingen köra ner mot Järnvägsgatan-Brunnsgatan eller göra en U-sväng i korsningen Åkersvägen-Valdshultsvägen med hjälp av båda sidors gångbanor!!
Detta problem har kommun och vägverk uppmärksammats på, för flera år sedan utan att skyltningen vid väg 152 ändrats!!!
Gång -och cykelbanan utmed Åkersvägen trafikeras dessutom dagligen av bla skolbarn/klasser till och från Sörgårdsskolan.
Måste någon olycka hända innan problemet åtgärdas?
Skärpning kommun och/eller vägverk!

Det var ett märkligt förslag att räta ut svängen bara för att chaufförerna inte kan läsa skyltar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *