Nyheter

”Har man bestämt sig är det lika bra”

Nyheter Förtidsröstningen har idag öppnat vid Biblioteket i Skillingaryd. Henrik och Sonja märkte av röstningsruschen direkt.

Instruktioner finns  [1/8]

Henrik kikar på Jounis legitimation  [2/8]

Valsedlar tillsammans med röstkortet läggs i kuvert  [3/8]

Någon röstar  [4/8]

Valkuvert  [5/8]

Jenny Drupe och Jouni Hakamäki hade bestämt sig och röstade idag på biblioteket i Skillingaryd  [6/8]

Här förvaras rösterna och fördelas ut till vallokalerna på valdagen  [7/8]

  [8/8]

När vi besökte biblioteket i Vaggeryd strax före klockan 09.00 var det tomt på röstare. De hade då haft tre stycken som röstat. På biblioteket i Skillingaryd var det mera fart. Under de första 30 minuter hade redan ett tiotal röstat.

– Lika bra att göra det direkt om man skulle få förhinder av något annat på själva valdagen, säger Gunilla Otterberg som redan hade röstat när vi kommer in biblioteket där röstningen varit öppen i en kvart.

– Vi har redan bestämt oss, så det är lika bra att få det gjort. Det var inte svårt att välja vilket parti vi skulle rösta på, säger Jouni Hakamäki och Jenny Drupe från Skillingaryd som idag har röstat för tredje respektive fjärde gången.

En valsedel i varje kuvert. Plockar med sig tilltänkta partiers sedlar och går bakom valurnan.

– Vi ser till att allting görs i rätt ordning och att det är ordning och reda på valsedlarna här på bordet, berättar Henrik Arvidsson som tillsammans med Sonja Kling är dagens ansvariga för förtidsröstningen i Skillingaryd.

Att det har blivit mer populärt att förtidsrösta instämmer de båda röstmottagarna om och röstningen är öppet när biblioteket har öppet. När man röstat blir man uppskriven på en röstningslista som ligger på biblioteksdisken. Där ser man även om det är någon från någon annan kommun som har varit inne och röstat. När allt är i sin ordning, röstkortet tillsammans med valsedlarna i ett fönsterkuvert, legitimationen är visad så läggs kuvertet i en plomberad låda. Denna låda hämtas senare av valnämnden. Kuverten lämnas sedan till respektive valkretsområde där de räknas på valdagen.

– Man kan ångra sig, men då får man gå till sin ordinarie vallokal på valdagen, avslutar Sonja Kling.

Taggar

Dela


3 reaktioner på ”Har man bestämt sig är det lika bra”

Måndag tom torsdag 10.00-13.00 14.00-19.00
Fredag 10.00-13.00 14.00-18.00
Lördag 10.00-14.00

Dessa tider är tom 8/9 i Skillingaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *