Nyheter

Här sjönk villapriset mest i länet

Nyheter Mellan juli och september gjordes sammanlagt 27 affärer med villor i Vaggeryds kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol. Störst nedgång av villapriset i länet gjordes i kommunen

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda villorna i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor. 

I hela länet såldes 499 villor för ett snitt på 2,6 miljoner kronor. Statistiken visar även på en stor prisnedgång i Vaggeryds kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 18 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela länet sjunker villapriserna med en nedgång på 1 procent. 

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i fem av nio kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vaggeryd där priserna sjönk med 18 procent. I Eksjö och Tranås däremot steg priserna med 9 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fyra av länets 13 kommuner.

Mellan juli och september gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Vaggeryds kommun. Det kan jämföras med ett vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Vaggeryds kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,0 miljoner kronor. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *