Nyheter

Har vi nått 14 000 invånare?

Nyheter Vaggeryds kommun växer, häromdagen var vi 13 996 invånare. Kommunledningenskontoret fanns med på frukostmötet på Ekets Uppåkra i fredags för att informera om antalet invånare för frukostgästerna.

Gert berättade om Stigamo  [1/4]

Fullsatt vid frukostmötet  [2/4]

Västra strandtomterna var populära när bokningen släpptes  [3/4]

- Befolkningen ökar med 6% i åldersgruppen 20-64 år och därmed utgör ökningen i skatteunderlags tillväxten. Befolkningen ökar dock med 20% mellan 0-19 år och 44% över 80 år. 
Detta är den demografiska utmaningen alla kommuner i Sverige ställs inför, berättar Gert  [4/4]

Visionen, ”Här ger vi plats för att göra skillnad” är antagen av våra politiker och målet ska vara att ”’Vaggeryds kommun ska vara en god och attraktiv kommun att leva, bo och verka i”.

– Vi är inne i en analysperiod, vi tittar mycket på statistik i vår företagande kommun. Det märks att vi sticker ut, det är många barnfamiljer som flyttar hit och vid undersökningen om näringslivsklimatet som Svenskt näringsliv har gjort så slog vi till och med Gnosjö kommun, berättar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi hade tänkt att vi skulle nå 14 000 invånare framöver, men häromdagen var vi 13 996 så kanske i detta nu har vi slagit spärren till 14 000 invånare. Det är en utmaning då vi ökat med 740 personer under föregående mandatperiod, nämner Gert Jonsson (M) vid frukostmötet i fredags och nämner att 15 000 invånare kan bli möjligt år 2024.

– Kommunen omsätter en miljard och vi fick ett resultat på 25,6 miljoner under föregående år och våra bolag gör ett plus. Det är viktigt att ligga på plus då vi satsar mycket i kommunen. Vi bygger 80 lägenheter på Tor, Mejeriet, västra strand där tomterna var populära när de släpptes, Stigamo. Vi satsar 340 miljoner under den här mandatperioden, avslutar Gert Jonsson (M).

Fotnot; Imorgon eftermiddag meddelar vi svaret på antalet invånare…

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *