Nyheter

Här vill man asfaltera och belysa cykelvägen

Här vill man asfaltera och belysa cykelvägen

Nyheter Tekniska kontoret har presenterat en plan för trafiksäkerhetshöjande och miljöförbättrande åtgärder på det kommunala väg– och gatunätet under åren 2017-2019.

Här handlar det bland annat om projekt som återfinns i den ordinarie cykelvägsplanen men som drivs parallellt men delvis finansieras med statliga anslag.
Flera gånger har kommun  fått positivt svar ansökan hos statsmakten om byggande av särskilt viktiga gång- och cykelvägar och därmed sparat miljonbelopp.
På det sättet har kommunen bland annat fått hjälp med finansiering av cykelvägen utmed Smedbyvägen i Vaggeryd och den nya cykelvägen utmed Torsbovägen och Förborgsvägen.
Under de tre kommande åren vill tekniska kontoret satsa på tre projekt för att komplettera cykelvägsförbindelsen mellan Vaggeryd och Skillingaryd med hjälp av detta statliga stöd.
För 2017 föreslås att den 150 meter långa sträckan utmed Lagan vid Åviksstigen i Vaggeryd får asfalt och belysning. Denna sträcka anlades för några år sedan. Totalkostnaden beräknas till drygt 215 000 kronor.
2018 vill man bygga en 336 meter lång sträcka som förenar cykelvägen utmed Lagan med den som utgår från Nestors. Här beräknas kostnaden till 514 000 kronor.
2019 är tanken att man äntligen ska ta itu med projekt Ödestuguvägen mellan Storgatan och Håkan Trulsons väg. I båda ändarna på denna sträcka finns fina cykelvägar.
Det här förslaget för Ödestuguvägen har funnits med länge i planeringen. Anledningen till att utbyggnaden har dröjt är förstås att sträckan på sin sydöstra sida gränsar till kvarteret Tor som snart blir byggarbetsplats.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *