Nyheter

Härliga lägerdagar i skogen

Nyheter På sjön och i skog arrangerades lägerdagar för Åkerbygdens UV-scouter 

Mose Tunfors drog upp en gädda  [1/10]

Härliga lägerdagar på sjön  [2/10]

Salomon Granath med sin galge  [3/10]

Lägerbål utan lägereld. Alla de vanliga lägerropen och sångerna gick fint att sjunga även utan lägereld.  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

Ture fyllde 10 år en av lägerdagarna och firades med kladdkaka, sång och hurra-rop!  [7/10]

”En UV-scout är djurvän och vårdar naturen” (Dennali hittar en fin fjäril)  [8/10]

  [9/10]

Härliga lägerdagar på sjön  [10/10]

– Efter ett långt uppehåll utan scoutträffar var det nu väldigt kul att träffas igen. Vi var totalt 40 scouter, ledare och ledarscouter som hade dagläger under fredagen och lördagen vid Stengårdshultasjön, berättar Kerstin Nordenstam.

– Vi har paddlat, haft spårning, vi har gjort lägerbål och förstås massor av bad stod också på helgens schema. Kniv- och yxvett är också en del av scouting och scouterna fick tälja en egen galge till sin UV-skjorta. Det fanns även möjlighet till fiske och Mose Tunfors drog upp en gädda, avrundar Kerstin Nordenstam från Åkerbygdens UV-scouter.

Förutom scoutledarna fick vi hjälp av andra vuxna på lägret, bland andra Maria Ekdahl som även är ordförande i Åkerbygdens Alliansförsamling som delar med sig av helgens UV-läger ”I morse när jag lätt stressad äntligen packat bilen full med flytvästar, badkläder, 15 påsar pyttipanna, 40 ägg, solkräm och 3 vattendunkar så drog en tanke genom mitt huvud; varför gör jag ens detta en semesterdag?
Sen kom jag på det; för att jag gillar min församling, gillar att ge barn och ungdomar fina erfarenheter, gillar att hänga med sköna människor en hel dag, gillar att vara en del av att berätta om vår tro på Jesus”

Foto; Kerstin Nordenstam

Taggar

Dela


1 reaktion på Härliga lägerdagar i skogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *