Nyheter

Hästar och loppis på travbanan

Nyheter I måndags var det Hästens dag på Vaggerydstravet och i samband med det även bagageluckeloppis.

Det var många aktiviteter under annandag påsk med uppvisning av islandshästar, Sydskyttarna, travsällskapet, kusksällskapet och ponnygalopp bland annat. Det var ganska ruskigt väder under måndagen och de som satt vid sina bilar vid bagageluckeloppisen var lite frusna. Men många besökare hade trots vädret hittat dit.

Hästens dag anordnas av hästrådet som är en sammanslagning av lokala hästorganisationer med anknytning till Vaggeryds travbana eller har sin verksamhet i Vaggeryds kommun. Rådet startade 2005 och föreningarna som ingår i hästrådet är Jönköping läns Kusksällskap, Jönköping-Vaggeryds Ponnytravare, Bjarg Islandshästförening, Jönköping-Vaggeryds Travsällskap, Travskolan vid Vaggeryds travet, B-tränarföreringen och Sydskyttarna.

Vi fick prata med den nytillträdde travbanechefen David Källgren som berättade:

Det är andra gången vi anordnar hästens dag, första gången var förra året. Då hade jag inte tillträtt min tjänst ännu. Jag började vid årskiftet efter att Maria Stark hade gått i pension. Nu drar travet snart i gång och premiären startar under april och det är 13 tävlingsdagar under säsongen. I häftet som man kan köpa av vår lilla stad finns entrébiljett till ett kvällsstrav en fredag då det kommer att finnas tält med servering. Den stora dagen är tio dagar efter det så vi kör V86 som är den största tävlingen.

På travbaneområdet var det under måndagen också bagageluckeloppis där tappra försäljare sålde gamla och nya ting. Ett par av de som sålde var Andreas och Lillemor Pallander som håller på att tömma sitt föräldrarhem och där finns det mycket grejer.

– Ja, vi kunde inte ta med allting hit så vi planerar att ha en jättestor loppis i trädgården i maj, berättar Lillemor Pallander.

Sötaste ponnyn var "på rymmen"  [1/16]

Travtur  [2/16]

  [3/16]

Den här lille godingen stack ut huvudet genom staketet och ville gärna bli kliad.  [4/16]

  [5/16]

Här fick man prova att skjuta med pil och båge.  [6/16]

David Källgren, travbanechef på Vaggerydstravet.  [7/16]

  [8/16]

Röset väder att ha babageloppis.  [9/16]

  [10/16]

  [11/16]

Andreas och Lillemor Pallander hade många grejer med sig att sälja och ska fortsätta med en stor loppis i trädgården längre fram.  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

  [15/16]

Stor fin lekplats där barnen trivdes.  [16/16]

Taggar

Dela


1 reaktion på Hästar och loppis på travbanan

Vi var dit men saknade ponnyridningen som det stod på annonsen att det skulle vara, och vi sa det, jag och min man att när det är hästens dag så tänker man ponnyridning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *