Nyheter

Helgens gårdsrunda besöker Tallnäs

Nyheter Förra året kom det 600 personer till Tallnäs under gårdsrundan. Emil Qvarnström siktar på lika många i år och berättar att de kommer rulla 6 000 köttbullar inför den berömda lunchen.

Foto: Sara Mejving

Gårdsrundan till helgen innebär att matproducenter, förädlare, gårdar, caféer och restauranger som jobbar med lokala råvaror har öppet för att besökare ska kunna få komma ut till verksamheten och lära sig mer. Tallnäs är än av dem som kommer ha öppet och förväntar sig ”jättemycket folk”.

– Vi ska stå och rulla 6000 köttbullar, säger Emil som är vd för Stiftsgården Tallnäs.

På lördagen har de ett kulturinslag som kallas den lokala musiklunchen. Det är en konsert i kapellet under förmiddagen på lördagen som man anmäler sig till och därefter äter man lunch men självaste gårdsrundan sker både under lördagen och söndagen.

– Vi har varit med på gårdsrundan förut men nytt för i år är att vi är med och arrangerar musiklunchen då.

Det kommer serveras hemmagjorda köttbullar med kött från Hagshultskossorna, samt potatis från Jussö Ekogård och gräddsås. Därefter blir det fikapåse och så kommer det även finnas en skattjakt för barnen.

– Självaste huvudgrejen är ju att vi serverar lunch. Det är bara att komma och vi räknar med en hel del. Förra året hade vi 300 personer per dag.

– Gårdsrundan är ett jätteroligt initiativ och man märker hur landsbygden lyfts på det här sättet för folk kommer verkligen ut och det är väldigt kul att åka runt på de olika gårdarna, avslutar Emil.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *