Nyheter

Heltidsprojektet fortlöper

Nyheter Under socialnämndens senaste sammanträde fick samtliga politiker en dragning om heltidsprojektet.

– Det finns ingen kommun som har lyckats lösa den här frågan utan att det kostar pengar. Det betyder inte att det är omöjligt, men man ser initial kostnad men det är också en stor kulturförändring hos vår personal. Vi ska genomföra projektet i vår egna takt, säger Lotta Damberg, socialchef.

– I vår verksamhet jobbar de flesta deltid och man väljer att inte jobba heltid av olika orsaker. Men man ska ha möjlighet att kunna jobba heltid, men vi tvingar inte någon, säger Ann-Katrin Löfstedt (M) socialnämndens ordförande.

Totalt jobbar 450 personer under socialförvaltningens vingar och det är 36% av dessa som jobbar heltid idag, vilket gör att Vaggeryds kommun hamnar på plats 196 av 283 kommuner (reds anm; alla landets kommuner är inte med i heltidsprojektet).

– Vi har jobbat deltid sedan 50-talet och det är den kultur som vi är vana vid i den här branschen, säger Lotta Damberg och nämner att kommunen är inte sämst i listan, men inte bäst heller…

– Det är främst undersköterskor som jobbar deltid. En förutsättning för vår att vår välfärd ska fungera är att vi använder alla hjulen som finns. I och med det här projektet kommer ingen att sägas upp utan det jämnar ut sig. Vi ser att vi kommer att sakna många undersköterskor inom några år och vi alla blir äldre i samhället idag och behöver mer hjälp hemma samt att vi vill bibehålla den välfärd vi har idag, avslutar Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *