Nyheter

Hembygdsgården – en välbesökt pärla

Nyheter Nu är det återigen sommaröppet på Byarums hembygdsgård. Fikat är påfyllt, lotteriet igång, stolar och bord utsatta i trädgården och hantverksboden är öppen.

Just den här dagen som jag var på besök regnade det hela förmiddagen och antalet besökare var inte så många. Men det går faktiskt att åka dit även om det regnar. Inne i huset är serveringen öppen och i det lilla rummet där lotteriet finns sitter det alltid någon glad dam från damklubben.

Anne och Henk som kommer från Harlingen i Holland träffar jag inne i lotteriförsäljningen. De har rest till Vaggeryd under många år. Första gången de kom hit var 1974.

– Sverige och naturen här är verkligen fin. Men Vaggeryd är speciellt, säger Anne

Anne & Henk från Holland köper lotter.

I dag är det Inga-Maj Jonsson som säljer lotter och också hon som står för lotteriet. Här finns många lotter att köpa och 1 800 vinster. Allt från prydnadssaker, bonader, stickat och husgeråd finns att vinna.

– Vi är ju en kommitté som ansvarar för lotteriet och vår damklubb träffas och syr en del av vinsterna men en del är skänkta vinster. Det är roligt att det går att få i hop, säger Inga-Maj.

Hantverksbutiken är öppen alla dagar fram till slutet av augusti. Där samsas hantverkare av olika slag och säljer keramik, stickat, salvor, honung och annat trevligt.

Efter mitt besök hade jag med mig en burk honung från hantverksbutiken och en vinst i form av ett påslakanset. Det blev inget fika i dag men det ska jag absolut ta vid ett senare tillfälle.

Inga-Maj Jonsson säljer lotter och får sällskap av Erna Magnusson.  [1/9]

Fina broderier kan man vinna...  [2/9]

... och fina härliga sockor i alla möjliga färger.  [3/9]

Ett gäng glada herrar sitter och fikar.  [4/9]

Hembakat, det är fint det!  [5/9]

Den här dagen fanns många lediga stolar.  [6/9]

Hantverksbutiken är öppen hela sommaren.  [7/9]

Ritva Carlsson är en av hantverkarna. Hon säljer salvor, schampo, krämer och smycken.  [8/9]

Lotta Wisth säljer sin keramik.  [9/9]

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *