Nyheter

Hembygdsråd ifrågasätter kulturplan

Nyheter Ledamöter i kommunens hembygdsråd har nu uppmanat partigruppledarna svara på skjutfältsfrågan.

Arkivfoto; I juni i år bjöd Kjell Boberg på ostkaka. Då var det politikerbesök i Hult.

I Hembygdsrådets skrivelse får kommunens politiker möjlighet att svara på om deras parti står bakom att ”kommunen ska vara en god och attraktiv kommun att leva, bo och verka i”, ”Verksamheten på Skillingaryds skjutfält ska inte påverka bostadsutvecklingen utanför skjutfältsgränsen” och hur partierna kommer att ”Agera framgent för att verksamheten på skjutfältet inte ska påverka bygglov på privat eller kommunal mark utanför skjutfältsgränsen”.

Detta med anledning av att Kulturplanen, som nyligen varit ute på remiss där Vaggeryds kommun omnämns bland annat som de två första punkterna ovan. Efter styrelsemötet förra veckan beslöt föreningen att kontakta politikerna angående innehållet och deras syn framgent. Detta blanda annat mot bakgrund av den senaste tiden ödeläggelse av hus och gårdar i skjutfältets randområde samt de nu aktuella byggloven som ej har beviljats långt utanför skjutfältsgränsen. Frågan är en viktig framtida hembygdsfråga.

– Är det verkligen så att militären ska bestämma i vår kommun? Det har inte byggts ett hus på 20 år i vårt område. Sen är det skamligt att kommunen inte varit i kontakt med Mattias Holm, Vaggeryd, som ville bygga i Hult, det enda han sett till var en faktura på bygglovet. Det var dessutom en kommunal landsbygdsutvecklare som tipsade om tomten, säger Kjell Boberg som är ledamot i Vaggeryds kommuns Hembygdsråd som nu hoppas att svaren från politikerna kommer.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *