Nyheter

Hemlig resa gick runt sjön Åsunden

Nyheter IOGT/NTO i Vaggeryd arrangerade på lördagen en så kallad hemlig resa mot okänt mål.

Arne Ohlsson i ljus jacka omgiven av från vänster Seth Krantz, Christina Svensson, Thore Ohlsson, Christer Svensson och Stig Johansson.  [1/2]

Seth Andersson, till höger hade planerat resan. Här tillsammans med några av deltagana i resan.  [2/2]

35 personer deltog och de färdades i buss med Thore Ohlsson som guide på små skogsvägar i nordvästlig riktning från Vaggeryd räknat.

Via Angerdshestra och Strängsered nådde man första etappmålet som var Ulricehamn och den fagra Åsundenbygden. Med utgångspunkt från Ulricehamn gjordes sedan den klassiska turen Gårdarna runt sjön, en titel som ansluter till Birgit Sparres berömda romantiska roman från Åsundenbygden.

På plats i Ulricehamn lämnade Thore Ohlsson över guide-uppdraget till sin äldre bror Arne som varit bosatt i Ulricehamn sedan 1955.
Storebror Ohlsson visade sig känna till det mesta som är värt att veta om Ulricehamn och Åsundens omgivningar. Han var en alldeles förträfflig berättare med ett brett register som täckte hela Åsundenbygden och framför allt Ulricehamn, dess historia och näringsliv, idrottsliv och politiska utveckling, med mera.

Stopp under turen gjordes förstås vid skidstadion i Ulricehamns imponerande idrottsanläggning på höjderna i den östra delen av staden samt vid den medeltida borgen Torpa stenhus som alltid är värd ett besök. Men minst lika stort intryck gjorde naturscenerierna runt sjön Åsundens stränder trots att vårsolen denna dag lyste med sin frånvaro.

Resan var planerad av Ulla och Seth Andersson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *