Nyheter

Hemsjukvårdsavtal sägs upp

Nyheter Länets kommuner kommer att säga upp nuvarande avtal om hur hemsjukvården ska skötas. "Det här måste omförhandlas" menar kommunstyrelsen.

En hjälpande hand. Nu ska hemsjukvårdsavtalet omförhandlas

Det är primärkommunala samverkansorgan som har beslutat att säga upp det befintliga avtalet för att göra en omförhandling mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län.

Nu hoppas kommunerna att utredning ska göras med en fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling verksamheten.

Det nuvarande avtalet med regionen (landstinget) är från 2013 och det skulle ha skett en uppföljning förra året. Många tycker inte att avtalet är bra och Vaggeryds kommun har tidigare nämnt att det är tung verksamhet när det gäller volym- och gränsdragningar.

– Vi har varit oense om gränsdragningarna, därför har vi nu sagt upp avtalet, och nu kommer vi att göra en utvärdering av hemsjukvården i länet. Vi är rörande överens, både inom våra egna väggar men även med andra kommuner i länet. Det handlar om pengar, skatt, kostnader och avgifter måste diskuteras. Hade vi inte sagt upp avtalet fortsätter det automatiskt i tre år, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi i (S) är glada att vi går ihop för att besluta om primärkommunal verksamhet men regionen för över uppgifter på oss och då är det inte vi som ska betala för det. Ordentlig utredning behövs, menar Kenth Williamsson (S). 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *