Nyheter

Hemtjänsten får toppbetyg

Nyheter Efter tidigare kritik får kommunens hemtjänst höga betyg efter nationella ”Patientsäkerhetsberättelsen” som är inriktad på kvalité

Enligt dokumenten som kommit till socialnämnden är brukarna generellt nöjda med sin hemtjänst i Vaggeryds kommun. Det som utmärkte sig positivt var att brukarna i Vaggeryd höjde kommunens genomsnitt genom att leverera god omsorg.

Det som brister i Vaggeryds kommun är att brukarna ej upplevde att de kunde välja utförare av hemtjänstinsats och att upplevelsen av ensamhet är större i kommunen än övriga rikets snitt.

– Socialstyrelsen skickar ut en årlig enkät till berörda parter och nu har sammanställningen kommit oss tillhanda, säger Lotta Damberg, socialchef.

– Det som sticker ut är att man är till 98% nöjd med helheten i sin hemtjänst och 99% av brukarna är nöjda med personalens bemötande, säger Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i Socialnämnden.

– Vi har fått mycket kritik angående hög kontinuitet, men den hjälp brukaren får, är av absolut bästa klass och det är vi stolta över, inflikar Ann-Katrin.

Sara Mejving

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *