Nyheter

Hemvändardag i Magnisa stuga

Nyheter På lördag är det återigen dags för Hemvändardag i Vaggeryd och i år visar Roger Randow sina gubbar.

Det började med att slöjdläraren Roger Randow på uppdrag gjorde en ”trägubbe” som föreställde handbollskompisen Gunnar Johansson. Det var en lång, smal figur med keps som satt på snedden och skulle bli en 40-årspresent. Gunnar blev glad och Roger uppmuntrades till att göra fler ”gubbar”. Med tiden har det blivit cirka 30 figurer. Alla från Vaggeryd och samtida med Roger.

Under hemvändardagen på lördag visar Roger sina ”gubbar” i Magnisa stuga. I samlingen som består av kända profiler och original kan utöver Gunnar Johansson nämnas ”Meken”, Gunnar Wahrenberg, Kåre Boberg, Toni ”Fotoni” Gustafsson, ”Kolla” Almqvist, Björn Eriksson, ”Tjaback” Ernst ”Bryggan” och John ”Grynkorv”.

Musikkåren Göta
För elfte året i rad med undantag av pandemiåret 2020 bjuder Jan Allan Person och hans sextett på musik. De spelar ur musikkåren Götas notböcker. Musikkåren Göta startade 1905 av Munksjös kassör Martin Engqvist och spelade fram till 1948. Musikkåren gav upphov till namnet Götastrand där man höll sina konserter. Museiföreningen har de handskrivna notböckerna i sitt arkiv.

Gustav Sundkvists motorcykel
År 1946 köpte Sven Gunnar Sundkvists farfar en motorcykel – Husqvarna 118 cc – som han använde under några år. Sonen Nils fick ärva motorcykeln som köptes av grannen kyrkoherden  Magnus Bergman när Nils gick bort. Nuvarande ägare är Mats Bergman och på hemvändardagen visar han sin motorcykeln som är i originalskick.

Lars Erik Joakimson

Välkommen till Magnisa stuga!  [1/7]

Roger Randow i sin verkstad.  [2/7]

Fotoni, Björn Ericsson, Degan och Kåre Boberg.  [3/7]

Jan Allans sextett spelar för elfte gången på hemvändardagen.  [4/7]

Musikkåren Göta 1905-1948.  [5/7]

Mats Bergmans motorcykel, 1946. Husqvarna 118 cc.  [6/7]

Gustav Sundkvist och hans motorcykel.  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *