Nyheter

Hinderbanelöpare går med i VSOK

Hinderbanelöpare går med i VSOK

Nyheter Vid veckans årsmöte fick medlemmarna i Vaggeryds SOK stifta kontakt med en ny aktivitet inom föreningen:Hinderbanelöpning.

Vid årsmötet invaldes Fredrik ”Frippe” Karlsson som hinderbanelöparnas representant i föreningens breddkommitte.
Han berättade tillsammans med Lovisa Eklund om den grupp som tränar och tävlar inom hinderbanelöpning. 14 medlemmar i gruppen laddar nu som bäst upp för tävlingen Tough Viking (tuffe vikingen)  i Göteborg den 23 april.

Vad är då hinderbanelöpning? I princip handlar om att så snabbt som möjligt avverka en bana med fasta hinder al la militär hinderbana. En smutsigt och oerhört tufft sätt att tävla och träna som passar väl tillsammans med en annan smutsig och tuff idrottsgren, nämligen orienteringen.

Fredrik Karlsson berättar att hinderbanelöparna gärna ser att tiotalet fasta hinder konstrueras i anslutning till elljusbanan vid Friluftsgården. Hur det blir med det och vad som ska göras blir främst en fråga till kommunen som är markägare runt Friluftsgården. Responsen från kommunen har så här långt varit positiv även ur naturvårdssynpunkt.

Gott arbetsmaterial för hinder kommer dessutom snart att finns tillgänglig när de gamla elljusstolparna tas ned.

På förslag av VSOK:s styrelse beslöts att ”hinderbanelöparna” ansluts som medlemmar i Vaggeryds SOK och att de organisationsmässigt ska tillhöra VSOK:s breddkommitté.

På sikt kan man tänka sig att hinderbanelöparna bildar en egen sektion/kommitté. I dag har VSOK fyra sådana sektioner, tidigare har man också haft kommittéer för friidrott, bågskytte, skidorientering med mera. Även cykelorientering har utövats i inom föreningen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *