Nyheter

Hissbekymmer i arenan

Nyheter För att kunna använda hissen i Skillingaryds Arena måste man hoppa i den innan den startar. Rullstolsbundne Kim berättar om tisdagskvällen i arenans hiss och det snabba svaret han fick.

Skillingaryds arena

En ”hoppinsats” krävdes för att hissen i Skillingaryds arena skulle fungera. Det fick Kim Andersson från Vaggeryd ta kontakt med kommunen då han inte kunde använda hissen utan hjälp från någon…

– Det var i tisdags jag skulle använda hissen och den startade inte. Jag ringde larmnumret och fick rådet att hoppa i kanten på hissgolvet ifall en sten hade fastnat mellan golvet och väggen, säger Kim.

Eftersom Kim är dubbelamputerad och sitter i en elrullstol är detta ingen enkel uppgift att utföra en hoppinsats. Som tur är har Kim personlig assistans så det fanns en person som kunde utföra hoppet. Problemet löstes och hissen gick igång.

– När jag sedan skulle upp igen krävdes samma hoppinsats och jag känner mig minst sagt osäker och bad kommunen om översyn av hissen så vi kan använda den. Jag är beroende av att nå både plan 1 och 3 i arenan, berättar Kim.

Kim kontaktade Vaggeryds kommun på onsdagsmorgonen och fick snabbt svar från fastighetsenheten att hissleverantören redan var kontaktad under förmiddagen.

– Jättebra funktion som finns på Vaggeryd kommuns hemsida. Finns det något kommunalt serviceområde av vikt och värde som inte fungerar så kan man skicka in klagomål, synpunkter och även beröm direkt via hemsidan, säger Kim Andersson.

– Tillgängligheten i Skillingaryds Arena är en sådan angelägen fråga för mig. Nu är problemet framfört, frågan har tagits emot och nu siktar vi mot en hållbar lösning framöver. Jag vill även rikta ett tack till den trevliga och hjälpsamma hisskille som jag pratade med när jag ringde det servicenummer som finns angivet i hissen. Rådet att hoppa igång hissen löste verkligen problemet på kort sikt. Med hjälp av personlig assistans och vänliga medmänniskor kunde hoppet dessutom utföras! Nu ser jag dock fram emot en långsiktig lösning. Jag lever i alla fall på HOPPET, avslutar Kim.

 

Taggar

1 reaktion på Hissbekymmer i arenan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *