Nyheter

Historiskt ögonblick

Nyheter Dessa ord använde Fenix rektor Martin Alkemark i går under examen- och avslutningsdagen för kommunens nybakade ingenjörer

– Det här är ett historiskt ögonblick. Tack alla i vår lokala styrgrupp. Hade ni inte tillsammans kämpat för att få denna utbildningen mellan skola och arbetsliv, så hade vi aldrig fått den, börjar Martin Alkemark strax examensbevisen ska lämnas ut till de sex elever som nu är de första ingenjörerna som läst fyråriga teknikprogrammet på Fenix.

Martin fortsätter med att killarna och tjejen är de första eleverna som gjort examensarbete på ”riktigt” ute hos våra företagare.

– Jag kan också säga att, delvis efter dagens presentationen, men även att jag har följt er under året, ni står väl rustade inför framtiden. Jag känner mig trygg. Ni har mognat under året. Även jag har kunnat se att det har hänt mycket hos er personligen och ni var inte ingenjörer när ni började utbildningen och det här är något ni mognat in i, påtalar Martin.

– Det har varit blod och svett för er, men säkert en del tårar innan man har klarat av examensarbetet. När man är inne på det här med tårar så är det så att ni kommer att vara saknade på skolan. Några av er har ägnat era fyra senaste år på Fenix. Vi kommer att sakna er. Det betyder att idag klipps faktiskt ett starkt band mellan er och oss och det kan faktiskt innebära tårar men det är framför allt en glädjens dag. Jag vill gratulera er till examen och önska er lycka till i framtiden, avslutar rektor Martin Alkemark.

Stipendiater på 500 kronor vardera utdelades ut till Joakim Jonsson och Mattias Smedberg med motiveringen ”För ett utomordentligt engagemang till arbetet”.

En glad rektor på Fenix - Martin Alkemark

Rektorn Martin Alkemark passa på att föreviga historiska ögonblicket

Martin delar ut stipendiat till Joakim och Mattias

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *