Nyheter

Hjärtstartare i Hok

Nyheter På måndagskvällen genomfördes en utbildning för att kunna hantera en hjärtstartare om olyckan är framme.

Det var ett 30-tal intresserade Hokbor som samlades i sporthallen för att få veta mer och lära sig allt om hjärtstartare. Genom aktivt arbete av, framförallt, Stellan Eriksson finns det nu två hjärtstartare på platser där många människor rör sig. En hjärtstartare finns vid sporthallen i Hok och den andra vid Folkets Hus.

Utbildningen leddes av Mats Carlsson från Räddningstjänsten i Vaggeryds kommun. Utbildningarna genomförs i samverkan med Brandskyddsföreningen och sker såväl till föreningar och organisationer som till företag som skaffar sig hjärtstartare.

– Det senaste året har vi haft ett 20-tal utbildningar runt om i kommunen och allt tyder på en ökning av antal hjärtstartare säger Mats Carlsson. Det är många företag som skaffar hjärtstartare för sin personal och och besökare och vi ser ett ökat intresse hela tiden avslutar Mats Carlsson.

Räddningstjänsten ser mycket positivt på utvecklingen med fler och fler hjärtstartare som kan rädda liv. Det är ofta räddningstjänsten som är först framme vid larm om hjärtstopp, men i och med allt fler hjärtstartare och utbildade för att hantera dessa kan och kommer liv att räddas.

Hjärtstartare

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *