Nyheter

Hjärtstartare installerades hos Skivaryd

Nyheter Tack vare en samverkan mellan Skillingaryds Mekaniska, El-Agenten, Skillingaryds Intresseförening och Skillingaryd.nu finns hjärtstartare nu tillgänglig dygnet runt...

Hjärtstartare installerades. Från vänster: Sara Mejving, Marcus Blad, Per Bunnstad, Jan Aronsson, Mats Carlsson, Jörgen Johansson, Henrik Svensson och Alisa Beqiri.  [1/15]

Jan Aronsson och Mats Carlsson där hjärtstartaren är redo att invigas  [2/15]

Jan Aronsson och Mats Carlsson gick igenom praktiska detaljer kring hjärtstartaren  [3/15]

Redo för undervisning  [4/15]

Dockorna på plats  [5/15]

Mats Carlsson inledde  [6/15]

Hjärt- och lungräddning  [7/15]

Viktiga kunskaper  [8/15]

Med en mask  [9/15]

Mats Carlsson berättade  [10/15]

En hjärtstartare är viktig att kunna  [11/15]

Läraktiva kursdeltagare  [12/15]

Så här ska man använda tillbehören  [13/15]

Mats berättade också hur man ska göra om det handlar om barn med andningsproblem  [14/15]

Skivaryd arrangerade  [15/15]

I hjärtstartarregistret fanns under fredagen två registrerade som är tillgängliga dygnet runt och finns utanför entrén på kommunhuset Skillingehus och Fabriksgatan 3 A – samfällighetsföreningen Järven.

De övriga registrerade och tillgängliga under särskilda tider är Movalla, Gym Parati, Systembolaget, Skillingaryds Arena, Simhallen och Geji.

Sedan finns det flera i industrier, butiker med flera som inte har sina hjärtstartare registrerade.

Mats Carlsson från räddningstjänsten medverkade vid invigningen av hjärtstartaren och han höll under förmiddagen en utbildning om denna samt i hjärt- och lungräddning för ett 15-tal personer som samlats i Skivaryd. Efter nyåret blir det ytterligare ett par kurser. Mats Carlsson var belåten med satsningen på en hjärtstartare och det stora engagemanget från bland andra Skivaryd och Skillingaryds Mekaniska.

– Det är viktigt att vi kan göra samhällsnytta och att vi ska kunna använda pengar till gagn för många, säger Jörgen Johansson som är ordförande i intresseföreningen och dessutom ägare till El-Agenten.

–  Mycket bra att vi har en hjärtstaren nu, säger Per Bunnstad som för några månader sedan tog initiativ till hjärtstartaren.

Han fick först ett ja från intresseföreningen och sedan rullade det på. En tidig kontakt togs med Jonas Blomberg, som då var fotbollstränare i Skillingaryds IS men framför allt brandman och Jonas har stor kunskap om hjärtstartare. För någon vecka sedan anlände den hjärtstartare som under fredagen invigdes. Eftersom den är placerad utomhus är den tillgänglig dygnet runt.

Efter kursen hos Skivaryd registrerades den hjärtstartare som finns där.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hjärtstartare installerades hos Skivaryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *