Nyheter

Hjortsjöns camping hotad

Nyheter Ännu är inte frågan om framtiden för Hjortsjöns camping löst

Hjortsjöns camping

Så här ett antal dagar in i april är det fortfarande frågetecken kring vad som ska hända med Hjortsjöns camping denna säsongen. Bakgrunden är att man fick servicebyggnaden utdömd på grund av hälsorisker. Kultur- och fritidsnämnden ville då ha pengar för att bygga en ny servicebyggnad och beviljades två miljoner kronor och fick i veckan ett tilläggsanslag på en halv miljon kronor för att täcka de kostnader som bygget innebär. Så långt allt i sin ordning.

Problemet dök upp när de sökte bygglov för servicebyggnaden då de fick nej på grund av att det inte var förenligt med detaljplanen. De sökte då ett tillfälligt bygglov som beviljades den 27 februari. När upphandlingen om bygget var gjort överklagades den till Förvaltningsrätten och där står man nu.

Man har nu att invänta Förvaltningsrättens dom för att se hur den lyder och hur man kan gå vidare. Alternativet är att ordna till den nuvarande, utdömda, byggnaden och söka dispens för denna säsong. Samtidigt har kommunen sagt att man vill ha en utomstående entreprenör som sköter campingen och det pågår diskussioner. Just nu är det lite stiltje eftersom entreprenören vill veta hur det ser ut innan de kan tänka sig att ta över ansvaret. Vill inte den tilltänkta entreprenören ta över nu så får campingen drivas i kommunal regi, om problemet med servicebyggnaden löses, något som det inte finns pengar avsatta för.

Ewa Magnusson

– Jag är obotlig optimist, säger Ewa Magnusson som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och är fast övertygad om att det löser sig. Inte i tid till säsongsinvigningen, men under sommaren. Hon tillägger dock att det känns som moment 22 och uttrycker en frustration på väg mot förtvivlan.

– Det måste finnas en camping i Vaggeryd även 2018, annars är risken att gästerna hittar andra platser och inte kommer tillbaka, avslutar Ewa Magnusson

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hjortsjöns camping hotad

Ja. Antingen satsar man, eller så skiter man i det. I och för sig så har Vaggeryd inte så mycket att erbjuda sommargästerna. Konditorer som har semesterstängt. Ett glas öl eller vin till maten, var får man det? Vid golfbanorna!! Stäng campingen. Man campar nog bättre i Hok eller vid Flaten.

Det tråkigaste är väl att enda nuvarande matrestaurang (med vin o öl) också brukar ha stängt på sommaren!
Vet inte vad uteserveringen ska vara till för. Vi behöver inkomster från turister. En tysk t ex som inte får sin ”Bayer” till maten återkommer inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *