Nyheter

Hjortsjöns camping på tapeten

Nyheter När kultur-och fritidsnämnden träffades idag var frågan om Hjortsjöns camping het.

Arkivbild

Bakgrunden är att kultur-och fritidsnämnden vill bygga en ny servicebyggnad snarast för att kunna locka någon intressent att driva campingen. Problemet är att frågan om bygglov sköts på framtiden av miljö- och byggnadsnämnden med anledning av att ansökningshandlingarna inte var riktigt fullständiga. Därför begär man ett tillfälligt bygglov och hoppas att det beviljas av miljö- och bygg vid deras nästa sammanträde den 27/2. Men det brinner i knutarna om allt ska vara klart för att öppna campingen den 1/6. Samtidigt begär man nu en detaljplan för området men det tar ju sin tid, på ett tillfälligt bygglov är nödvändigt.

Ett annat ärende av större vikt var att ge namn åt ett nytt kvarter och några gator i området, Det handlar  Stödstorpsområdet norr om Bondstorpsvägen och väster om E4:an. Det fanns förslag, framarbetade av Waggeryds Museiförening, men frågan återsändes till föreningen för att fundera ett varv till. Orsaken var att några av gatunamnen var snarlika med gator som finns i kommunen och som kan ställa till bekymmer för transporter eftersom det nya kvarteret är ett industriområde. Med dagens teknik med bland annat GPS så riskerar man att få trafik till fel ställen.

I övrigt diskuterades en strategi för den öppna ungdomsverksamheten i kommunen tillsammans med personalen, en strategi som ska fastställas under våren.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *